Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı ve dünya çapında birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Ölümcül virüsten korunmak adına sağlık önlemleri alınmaya devam ediliyor. COVID-19 virüsünün Türkiye'de de görülmesiyle bu dönemde ücretsiz izne çıkan çalışanların maaşlarının ödeneceği açıklandı. Peki, Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde birçok ülkeye yayılan COVID-19 virüsü birçok kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Türkiye'de deevlet tarafından sağlık tedbirleri alınmaya devam ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni bir açıklamalarda bulundu. Albayrak açıklamasında, “Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” ifadelerini kullandı. Birçok kişi nasıl başvuru yapılacağını araştırmayı sürdürüyor. Peki, Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Ücretsiz izne çıkanlara müjde! Ücretsiz izin maaş desteği ne kadar ...

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Vatandaşlarımızın gelirlerini güvence altına almak ve kayıplarını telafi etmek için neler yapabiliriz, diye canla başla çalışıyoruz. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” dedi.

Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz izin ...

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Ücretsiz izin maaş desteği şartları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldıkça haberimizde yer alacaktır.

ÜCRETSİZ İZİN NEDİR?

Ücretli izin, bir işçinin kanunen ona tanınmış olan izin haklarını kullanırken, normalde almış olduğu aylığın aynen ödenmesidir. Bu durumda fiilen çalışmayan işçi çalışıyormuş gibi maaşını tam olarak alır. Ancak fazla mesai gibi çalışmaların karşılığında alınan ücretler buna dahil değildir.

Ücretsiz izin ise durum tam tersine işlemektedir. Kısaca işçinin izne çıktığı dönemler iş sözleşmesinin (iş akdi) askıda sayılara, bu süre zarfı içinde işçi fiilen çalışmaz ve çalışmadığı bu günler için maaş alamaz.

Ücretsiz izin maaşı başvurusu nasıl yapılır? Şartları nelerdir? ile ilgili etiketler Berat Albayrak maaş Koronavirüs Korona 2020 ücretsiz izin ücretsiz izin maaş desteği başvuru ekranı şartları nelerdir kimler başvurabilir
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.