Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar artacak? 2019 zamlı ücretli öğretmen maaşları!

Ücretli öğretmenlerin maaşının ne kadar artacağı gündemde merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2023 Eğitim vizyonunu açıkladı. Ziya Selçuk ücretli öğretmenlerin maaşlarının artacağını açıkladı. Peki ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar artıyor?

Ücretli öğretmenlik 2019 maaşları ne kadar artıyor?  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim sistemi ile ilgili açıklamalar yaptı. Selçuk,  2023 Eğitim vizyonunu açıkladı.  Ücretli öğretmenlik maaşlarının artacağı haberleri ise herkes tarafından araştırılmaya başlandı. Peki ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar artıyor?

Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar artacak? 2019 zamlı ücretli öğretmen maaşları!

"Bana şapkadan tavşan çıkaracakmış gibi bakmazsanız sevinirim” diyerek sözlerine başlayan Bakan Selçuk, şunları söyledi:

Bugün yaptığımız açıklamalarla eğitim sistemimiz yarın en iyi eğitim sistemi olmayacak. Eğitim sistemimiz aniden bir dönüşüm yaşamayacak. Eğitim sistemleri 100 tonluk bir vagon gibidir, spor araba gibi döndüremeyiz.

Ancak bir yol haritamız olacak ve bizim sorumluluğumuz çok daha artacak. Çünkü derdiyle dertlendiğimiz milletimize karşı mahçup olmama gayretimiz yükselecek. Bu gerçekten zor bir süreç.

Türkiye’nin eğitim meselesi, dünyayla rekabet edecek bir eğitim kurma meselesi bir bakanın üstünden kalkabileceği bir mesele değil. Çok daha büyük bir liderlik gerekiyor. Bu Cumhurbaşkanı’mızın liderliği.

Bizi üç yıllık yol haritası sunmaya kimse zorlamadı. Özellikle bir taahhüt altına girmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte istedik. Aileler, çocuklar, eğitimciler huzursuz olmasın istedik. İlk kez felsefesi, çevresiyle kapsamlı bir eğitim sistemi olsun.

Çok yol aldık ancak çok daha fazla yolumuz var. Dünya çok daha farklı bir yere doğru gidiyor. Tekillik çağından bahsediyoruz. Dijital, biyolojik ve fiziksel olanın bir araya gelmesi. Bu çağ bizim çocuklarımızı bekliyor. Bunun farkındayız. Türkiye’nin burada çok çok yol alması gerekiyor. Bunun için de yeni beceriler gerekiyor. Bunun eğitim sisteminin içine sızması gerekiyor. Bu bağlamda bizim gerçekten kendimize sorular sorması gerekiyor. Bildiklerimizle, öğrendiklerimizle ne olabiliyoruz? Verilen eğitim nasıl bir dünyaya yol açıyor?

Bizim bir amacımız var. Göz aydınlığımız olan çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlamak. Bizden ama bizden farklı olan çocuklar yetiştirmek. Burası da çok önemli. Farklı dedik çünkü sistemin bütün bileşenlerini birlikte dönüşüyoruz. Fiziksel, içerik, finansal altyapıyı hepsini birlikte dönüştürüyoruz.

Biz bir millet ödevi yapacağız. Gönül köprüleri inşa ederek yapacağız. Nicelikten niteliğe doğru giden üç yıllık bir perspektifi birlikte gerçekleştireceğiz.

Her okulun bir gelişim planı ve modeli var. Her bir okulu anlık olarak yaklaşık 20 küsur parametre üzerinden izlemek ve hangi okulun neye ihtiyacı olduğunu görmemizin mümkün olduğu bir okul bu. Okul yöneticilerinin yetki ve sorumluluklarını kısmen arttırıyoruz. Her okul müdürü açısından çok önem taşıyor. Müdürün yeterliliği çok önemli. Tüm yöneticilerimizin liyakat temelli olmasını istiyoruz. Bir okul mimarisi kuruyoruz. İlkokul, ortaokul ve lise bütünleşik olarak kuruluyor. İlkokulla üniversitenin bağlantısı var. Okullar arasındaki imkân farklılıklarını azaltmak çok önemli. Müfredatla ilgili bir başka şeyi paylaşmak isterim. Genelde müfredatı çıkarır, sonra öğretmen eğitimi yaparız. Aslında müfredatı yazmadan önce öğretmenlerin eğitimini tamamlamak, sonra müfredat yazmak gerekiyor. Daha az ders saati, daha az ders çeşidinin söz konusu olduğu bir müfredattan söz ediyoruz.

Öğretmen yetiştirme de çok kritik. Eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştirmenin muhakkak değişmesi lazım. Kaynağı kontrol etmeden sistemi kontrol edemeyiz. O sebeple pilot uygulamadan başlayıp yayarak pilot eğitim fakültelerinin oluşturulması.
Sadece mezun olacak öğretmen adaylarımızın değil, mevcut öğretmenlerimiz için de kritik durumlar söz konusu.

 

Türkiye'nin eğitim meselesini bir yoluna koyduğumuzda bizim işimiz bitmiyor, asıl işimiz o zaman başlıyor. Mecazi olarak, yoğun bakımdan çıkalım sonra dünya ile mücadele etme imkanımız doğsun.

LGS sınavından dün örnek sorular yayımladık. Hangi dersten, ne tür sorular çıkacağını her ay yayımlayacağız.

LİSELERE GEÇİŞ 

Mesele bir kademeler arası geçiş meselesi değildir, mesele bir çocuğun hayatıdır, geleceğidir. Biz burada sınavın adını değiştirsek, sınavın tekniğini, yöntemini değiştirsek inanın bir mesafe alamayız.

İmkanları en iyi olan okulumuzla imkanları en kötü olan okullarımız arasındaki fark çok yüksek. Yüzde 60'ların üzerinde bir fark var okullarımızın imkanları arasında.

İlk kez felsefesiyle, teorisiyle, yöntemiyle, tekniğiyle bütünsel bir sistem yaklaşımı içerisinde bir sistemin bütün alt sistem ve birleşenlerinin eş zamanlı olarak dönüştürülmesi hedefleniyor.

LGS

Sonuçta ulaşmak istediğimiz yer, belli bir süre sonra sınavla öğrenci alan okul sayısını azaltmak... Seneye cüzi bir miktarda olacak ama 3 sene içerisinde yaklaşık yüzde 40 kadar azalacaktır.

SINAV SİSTEMİ

Mesele çocuğu ölçmek değil, mesele sistemi ölçmek. Bizim asıl meselemiz küresel rekabet.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmen, 657'nin içerisinde sıkışmış vaziyette. Kendisine özel kanun yok. Halbuki bunların ataması, yükselmesi, disiplin meselesi, kariyer meselesi, ek göstergesi, tazminatları hepsi aslında özelleşmeli.

3600 EK GÖSTERGE

Bununla ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir haberimiz olacak.

Öğretmenlere teşvik sistemi uygulamasıyla ilgili "kuruşu kuruşuna" hesaplamaları olduğunu ve simülasyon çalışması yaptıklarını bildirdi.

Ders saatlerinde çok büyük bir azalma olmaz ama ders çeşidinde azalma olur.

Teneffüsler aslında bizim en önemli derslerimiz. Çünkü çocuklar teneffüslerde çok şey öğreniyor, paylaşıyor, sosyalleşiyor, problem çözmeyi öğreniyorlar.

5 yaşında ilkokula başlanmaz. Bizim bunu yeniden tanzim etmemiz gerek. Burada önümüzdeki yıl bir düzenleme yapılacak.

ANAOKULUNUN ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA ALINMASI

Bu, üçüncü yılda başlayabilecek bir proje. Bunu hemen başlatamayız, böyle bir altyapımız yok

Ücretli öğretmenlere yılbaşında zam yapılacak.

Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar artacak? 2019 zamlı ücretli öğretmen maaşları! ile ilgili etiketler 2019 ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar artacak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.