Ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman? Nasıl yapılır? 2018 Ücretli öğretmenlik taban puanı

Ücretli öğretmenlik atama tercihlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağı öğretmen adayları tarafından araştırılıyor. Ücretli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanması bugün bekleniyor. Sonrasında ise atama tercihleri yapılacak. Peki ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak? Ücretli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak? Ücretli öğretmenlik mülakata sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Sonuçlardan sonra ise adaylar atama tercihlerinin detaylarını merak ediyor. Atama tercihlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağı gündemde yer alıyor. Peki ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak? Ücretli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılır? İşte Ücretli öğretmenlik taban puanları... Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman? Nasıl yapılır? 2018 Ücretli öğretmenlik taban puanı

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPIALCAK? SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

4 - 7 Eylül tarihleri arasında mülakat sınavını geçen adaylarda atama tercihleri alınacak. Ücretli öğretmenlik atama sonuçlarının açıklanması ise 11 Eylül tarihinde yapılacak.

 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in belirlediği takvime göre, 11 - 14 Ağustos'ta gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavının sonuçları 17 Ağustos günü erişime açılacak. Mülakat sonuçlarına itirazlar 28 Ağustos'a kadar alınacak, itirazların sonuçlandırılması ise 31 Ağustos günü yapılacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Günümüz şartlarında üniversiteden mezun olduktan sonra hemen iş bulabilmek çok kolay değil. Ücretli öğretmenlik iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğretmen adayları için alternatif bir yol olabiliyor. Hem maaş yönünden hem de çalışma saatleri yönünden ücretli öğretmenliği tam zamanlı bir iş olarak düşünmek yanlış olur. Maaş ve çalışma saatleri konusu net değildir. Bu ücretli öğretmenlik yaptığınız okula göre değişecektir. Tam zamanlı gibi olmasa da sigorta işlemleriniz ücretli öğretmenliğiniz boyunca yapılacaktır. Ancak sigorta girişleri de yine part time olarak yapılmaktadır.

Ücretli öğretmenlik, il ve ilçelerde öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bir sistem. Kadrolu öğretmenin her hangi bir sorundan dolayı izinde olma sürecinde bu öğretmenler yerine ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılır. Kadrolu öğretmenlerin işlerinin başına dönmesi ile ücretli öğretmenlik görevi yapan kişinin görevi sona erecektir. Bu nedenle ücretli öğretmenin bir sene boyunca sürekli aynı yerde çalışabilme gibi bir durumu olmayabilir. Çalışma süresi kısa da uzun da olabilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri genelde eğitim dönemleri başında ücretli öğretmenlik başvurularını kabul ederler ve ilçelerindeki okullarda öğretmen açığı olması durumunda bu başvurulardan ücretli öğretmen görevlendirmesi yaparlar.

Ücret konusunda sizi çok tatmin edecek bir miktar olmayacaktır. Ama yine de iş arayan kişiler için para kazanmak için bir seçenek olabilir. Alacağınız ücret girdiğiniz ders saatine göre değişecektir. 2017 yılı için bir ders saatlik ders ücreti 12, 26 TL’dir. Bir ay içerisinde girdiğiniz ders saati sayısını bu miktarla çarparak aylık ücretinizi hesaplayabilirsiniz. Ders saati ücretli olarak çalışmanızdan dolayı tatillerde size ödeme yapılmayacaktır ve aynı şekilde sigorta ödemelerinizde tatil döneminde yapılmaz.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağına yönelik sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, öğretmen alımıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer’in Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Diğer alanlarda iki yıl, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir yıl gösteriyor. Bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben şu anda haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey.

İşte MEB ücertli öğretmenlik taban puanları:

Ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman? Nasıl yapılır? 2018 Ücretli öğretmenlik taban puanı - Resim : 2

 

2018 YILI ÖZEL ÖĞRETMENLİK MAAŞLARI NE KADAR?

Asgari Geçim indirimi dahil ücretli öğretmenlik maaşları aşağıdaki gibidir;

120 Saat üzerinden Maaş Hesabı:
– Ayda 120 saat derse giren (Bekar): 1.471,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışan Çocuksuz): 1.471,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışan 1 Çocuklu): 1.494,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışan 2 Çocuklu): 1.516,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışan 3 Çocuklu): 1.547,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışan 4 Çocuklu): 1.554,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışmayan Çocuksuz): 1.501,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışmayan 1 Çocuklu): 1.524,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışmayan 2 Çocuklu): 1.547,35 TL
– Ayda 120 saat derse giren (Eşi Çalışmayan 3 ve üstü Çocuklu): 1.554,35 TL
132 Saat üzerinden Maaş Hesabı:
– Ayda 132 saat derse giren (Bekar): 1.603,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışan Çocuksuz): 1.603,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışan 1 Çocuklu): 1.626,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışan 2 Çocuklu): 1.648,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışan 3 Çocuklu): 1.679,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışan 4 Çocuklu): 1.694,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışmayan Çocuksuz): 1.633,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışmayan 1 Çocuklu): 1.656,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışmayan 2 Çocuklu): 1.679,28 TL
– Ayda 132 saat derse giren (Eşi Çalışmayan 3 ve üstü Çocuklu): 1.709,28 TL

Vergi indirimi veya İcra Kesintisi varsa bunlarda ayrıca hesaplanarak maaş son halini alır. Yukarıdaki maaş hesaplamaları yapılırken Brüt maaştan % 15 vergi dilimi+Damga Vergisi+SSK kesintisi yapılmış, daha sonra üzerine Asgari Geçim İndirimi (AGİ) eklenmiştir.

Ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman? Nasıl yapılır? 2018 Ücretli öğretmenlik taban puanı ile ilgili etiketler ücretli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman nasıl taban puanları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.