Uçankuş TV çalışanları alacakları için Can Tanrıyar'ın kapısına dayandı

UçanKuş Tv kanalında aylardır çalışan gazeteciler, basın emekçileri, yasal hakları ve alın teriyle kazandıkları maaşlarını alabilmek için televizyon binası önünde toplandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Spiker/Gökhan TAŞKIN

UçanKuş TV‘nin sahibi olduğu Hüseyin Can Tanrıyar tarafından işlerinden edilen ve aylarca maaşları ödenmediği halde zorunlu izne gönderilen 80’den fazla basın emekçisi isyan etti.

Uçankuş TV çalışanları alacakları için Can Tanrıyar'ın kapısına dayandı

ÇALIŞANLAR BİNANIN ÖNÜNDE TOPLANDI

Uçankuş TV'de pandemiye rağmen iş akitleri fesih edilen 80 çalışan, kanalın Maslak1453 yerleşkesi içinde yer alan binanın önünde bir basın açıklaması yaptı. Çalışanlar, kanalın sahibi Can Tanrıyar’ı ‘sorumsuz’ davranmakla suçlayarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

ÇALIŞANLAR HAKLARINI ALAMADI

Televizyonda gayri hukuki şartlarda çalıştırılan, SGK primleri dahi tam yatırılmayan, fazla mesai ücretleri ödenmeyen basın çalışanları kendilerini haksız biçimde işsiz ve aşsız  bırakan Hüseyin Can Tanrıyar’dan alınteri haklarını istiyor. Tanrıyar ise gazetecilere haklarını ödemek yerine, sosyal medya mecralarında dalga geçercesine “Lüks ve şatafat içindeki yaşamını” paylaşarak, kendisine aylarca emeği geçen basın emekçilerini rencide ediyor.

Uçankuş TV çalışanları alacakları için Can Tanrıyar'ın kapısına dayandı - Resim : 3

Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu basın emekçileri ise “Kimseden sadaka istemiyoruz. Alın terimizle şerefimizle kazandığımız haklarımızı istiyoruz.” diyorlar.

Uçankuş TV çalışanları alacakları için Can Tanrıyar'ın kapısına dayandı ile ilgili etiketler basın Gazete protesto uçankuş Uçankuş TV can tanrıyar Hüseyin Can Tanrıyar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.