Uçaktan düşen Afgan kardeşler hakkında kahreden detay! Neden tekerlere bindikleri ortaya çıktı...

Başkent Kabil'i de ele geçirince ülkedeki kaos ortamını artıran Taliban'dan kaçmak için ABD uçağının tekerlerine tutunan ve kalkıştan kısa süre yere düşerek feci şekilde can veren iki Afgan kardeşin neden o tekerlere bindikleri ortaya çıktı. İki kardeşin duydukları söylenti nedeniyle havaalanına koştukları öğrenildi.

ABD'nin çekilmesi üzerine başkent Kabil'i de kontrol altına alan Taliban'ın zulmünden kaçarak ülkeyi terk etmek isteyenler günlerdir Kabil Gavalimanı'na akın ediyor. ABD uçaklarının tekerlerine tutunarak ülkeden kaçmaya çalışanlar  trajik görüntülere sahne oldu.


KALKIŞTAN HEMEN SONRA CAN VERDİLER

Uçaklarda yer bulmaya çalışan pek çok kişi kapılar kapandıktan sonra bile uçaklara tırmanmaya çalıştı. Kendilerini uçağın tekerleğine bağlayan üç kişi kalkıştan hemen sonra uçaktan düştü ve feci şekilde can verdi.

Saniye saniye kaydedilen o anlar dünyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu görüntülerin arkasından oldukça trajik bir hikaye çıktı.

Uçaktan düşen Afgan kardeşler hakkında kahreden detay! Neden tekerlere bindikleri ortaya çıktı...

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Uçaktan düşerek can veren iki kişinin kimlikleri belli oldu. İngiliz Mirror gazetesinin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, feci şekilde can veren iki kişinin Kanada'ya kaçmak umudu ile havalimanına giden 16 ve 17 yaşındaki kardeşler olduğu ortaya çıktı.

ÖLÜME GÖTÜREN SÖYLENTİ

Aynı habere göre, Sekiz kardeşin en büyüğü olan iki kardeş 20 bin kişinin Kanada ya da ABD'ye yerleştirileceğine dair bir söylenti duyduktan sonra havaalanına koştu.

Kardeşlerden bir tanesinin cansız bedenine ulaşıldı ve aileye teslim edildi. Ancak diğer kardeşin cansız bedenine hala ulaşılamadı.

Bir akraba, VICE'a Kabeer'i 'ölü ya da diri' bulmayı umduklarını çünkü bunun aileyi 'teselli edeceğini' söyledi.

Kardeşler hiçbir zaman Taliban yönetimi altında yaşamamıştı.

Uçaktan düşen Afgan kardeşler hakkında kahreden detay! Neden tekerlere bindikleri ortaya çıktı... - Resim : 2

NATO: TALİBAN'DAN SONRA 12 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan NATO, Afganistan'ın Kabil Havaalanı'nda Taliban'ın şehre girdiği gün olan pazar gününden beri 12 kişinin öldüğünü açıkladı.

Taliban yetkilisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, ölümlerin ya silahlı yaralanmadan ya da izdihamlardan kaynaklandığını söyledi ve hala havalimanı kapılarındaki insanları, yasal seyahat haklarına sahip değillerse evlerine gitmeye çağırdı.

Uçaktan düşen Afgan kardeşler hakkında kahreden detay! Neden tekerlere bindikleri ortaya çıktı... - Resim : 3

 

Uçaktan düşen Afgan kardeşler hakkında kahreden detay! Neden tekerlere bindikleri ortaya çıktı... ile ilgili etiketler Kabil Havalimanı uçak Afganistan Taliban teker kardeş afgan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.