Uçakta neden telefon kullanılmaz? Uçakta neden telefon kapatılır?

Uçaklarda neden telefon kullanılmaz sorusu hepimizin uçuş sırasında sorduğu ancak tam olarak cevabını alamadığı sorudur. Birçoğumuz, uçuş esnasında telefonlarımızı bazen istemeyerek bazen de zorla kapatırız. Peki ama uçakta neden telefon kapatılır?

Uçakta neden telefon kapatılır sorusunun yanıtı haberimizde. Yurt içi yurt dışı fark etmeksizin tüm uçuşlarda telefonlar kapatılır. Peki uçakta neden telefon kullanılmaz?

UÇAKTA NEDEN TELEFON KULLANILMAZ?

Cep telefonları hele ki akıllı olanları elimizden düşürmez olduk. Otobüste, trende yolculuklarımızın belki de en güzel arkadaşı. Ancak ilerleyen teknolojiye rağmen hala pek çok uçak firması uçaklarda cep telefonu kullanımına izin vermiyor. Neden mi?

Cep telefonları baz istasyonlarından uzaklaştıkça yani havalandıkça, çekebilmek için sinyal gücünü arttırıyor, bu da uçağın cihazlarına zarar verebiliyor. Aslında durduğu yerde değilde havada olduğundan ve baz istasyonundan uzaklaştığı için, cep telefonları uçuş cihazlarına zarar verebiliyor. Bu yüzden de uçaklarda kalkıştan önce mutlaka “Cep telefonlarınızı kapatın yada uçak moduna getirin” şeklinde uyarı yapılıyor.

Uçaktayken Telefonunuzu Uçuş Moduna Almazsanız Ne Olur? Foto Galerisi

Cep telefonlarınızı kapatmayı unutmayın

Zaten uçakların pek çoğunda önünüzde bulunan ekranlardan yapabileceğiniz çok fazla şey var. Film izleyebilir, haberleri takip edebilir ya da müzik dinleyebilirsiniz. Bazı uçaklarda ücretli internet servisi de veriliyor. Uzun uçuşlarda zaten bu tip zaman geçirecek seçenekler çok. Kısa mesafeli uçuşlar için de bırakın cep telefonunuz bir kaç saat kapalı kalsın. Zaten havadayken yapabilecekleriniz kısıtlı.

Uçakta neden telefon kullanılmaz? Uçakta neden telefon kapatılır? ile ilgili etiketler uçak uçakta neden telefon kullanılmaz uçakta neden telefon kapatılır
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.