Uçak Modu tarihe karışıyor! AB duyurdu: Uçuşlarda aramalara izin verilecek

Uçaklarda uçak modu alma devri Avrupa Birliği kararı ile sona erdi. Artık hava yollarında yolcular telefon konuşması yapabilecek. Avrupa Birliği tarafından verilen karar şu şekilde;

Havayollarını tercih eden yolcular, zorunlu olarak telefonlarını uçak moduna alarak yolculuk yapmak zorundaydı. Bu durumda yolcular ne arama ne de sosyal medya hesapları üzerinden dolaşım sağlayabiliyorlar. Ama bilinmesi gereken Avrupa Birliği (AB) komisyonu 2008 yılında uçaklar için havada internet erişimine izin vermişti. Fakat bu hizmet hizmet hem yavaş hem de pahalı olduğu için yolcular tarafından kullanılmayarak, telefonlar aynı şekilde uçak moduna alınıyordu.

Uçak Modu tarihe karışıyor! AB duyurdu: Uçuşlarda aramalara izin verilecek

Avrupa Birliği (AB) kullanıcıları mutlu edecek bir karara imza attı. Alınan karar doğrultusunda artık yolcular uçakta cihazlarını uçak moduna almayacak. Gökyüzünde yolcular internet erişimi sağlayabilecekler.

AB uçak modu yasağını kaldırarak cihazların uçak moduna almama kararını verdi. Bu özelliği Avrupa Birliği'ne üye devletler kullanacak. Üye devletlerin uçaklar için 5G frekans bantlarını kullanabilir hale gelmeleri için son tarih 30 Haziran 2023 olarak belirlendi.

Avrupa Komisyonu'nu tarafından alınan karara göre yolcular, 5G'nin sağladığı çok daha yüksek indirme hızından yararlanabilecek ve 100 Mbps üzerine çıkabilecek.

İngiltere Uçuş Güvenliği Komitesi Başkanı Dai Whittingham’a göre telefonların otomatik uçuş kontrol sistemleri üzerine etkisi çok büyük değil. Çok düşük bir parazit riski oluşturuyor.

Uçak Modu tarihe karışıyor! AB duyurdu: Uçuşlarda aramalara izin verilecek ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Uçak Modu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.