Uçakta telefonumuzu neden uçak moduna alırız?

Uçak yolculuğu yaparken telefonlarımızı uçak moduna alırız. Bu durumda telefon şebekeyle bağlantısını keserek arama, mesajlaşma, internet gibi faaliyetleri durduruyor. Peki bunun asıl sebebi nedir ve yapmadığımız takdirde neler olur? Tüm bunların cevabı haberimizde...

Yolcular, uçağa bindikten sonra telefonu uçuş moduna almak zorunda ama bunun neden yapılması gerektiği pek bilinmiyor. İşte Daily Star’ın haberine göre uçuş sırasında telefonunuzu uçak moduna almanın nedenleri…

Pek çok uçak, 35.000 fitteyken baz istasyonuna bağlanmaya çalışan telefon gibi sinyal ileten cihazların kullanımını yasaklar.

Uçakta telefonumuzu neden uçak moduna alırız?

Uçaklar baz istasyonunun ulaşamayacağı bir yerde olduğundan, telefon bir hat bulmak için yoğun elektrik sinyallerini devreye sokar. Bu elektrik sinyali, potansiyel olarak uçağın navigasyon ekipmanına, iniş yönlendirme sistemine ve kokpit ekipmanına müdahale edebilir

Üstelik 5G yaygınlaşmaya başladığında bu kural daha da önemli oluyor. Telefonlar, pilotun kulaklıklarında rahatsız edici bir sesin çıkmasına neden olabilir. Ayrıca, sorunlar hakkında iletişim kurmak için hoparlör kullanan mürettebatın hatları da kesintiye uğrayabilir.

Uçakta telefonumuzu neden uçak moduna alırız? - Resim : 2

KAZAYA SEBEBİYET VERMEYELİM

Telefonunuzu uçak moduna almak, bu sinyalin gönderilmesini durdurur. Aslında tüm telefon sinyalleri uçak sistemlerini etkilemez. Ayrıca böyle bir sinyalin “bir uçağın navigasyon performansına müdahale ettiği”ne dair kanıtlanmış bir olay yoktur ancak yine de bu, gerçekleşmeyeceği anlamına gelmez.

Ayrıca pilotlar, uçuş güvertesi ile hava trafik kontrolü arasında karışıklığa neden olabilecek şekilde kulaklıklarındaki sesi kestiklerini söylediler.

Bu yüzden bir yere giderken uçuş modunu açmak, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için oldukça önemlidir.

Uçakta telefonumuzu neden uçak moduna alırız? ile ilgili etiketler Uçak Modu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.