Uçağı Amazon'a düşen pilotun mucize kurtuluşu

Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce 28 Ocak'ta kullandığı Cessna 210 tipi küçük uçağın pilotu Antonio Sena arıza üzerine Amazon'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Ancak sert iniş sırasında çarpmaların etkisi ile uçak durduktan kısa süre sonra alev topuna döndü. Sena ise patlamadan kısa süre önce uçaktan kaçmayı başardı. Uçağı arama çalışmaları sonuç vermeyince pilotun öldüğüne kanaat getirildi. Taki 36. güne kadar. İşte Antonio Sena'nın Survivor'u aratmayan mucize kurtuluşunun detayları...

Brezilya'da 28 Ocak'ta Cessna 210 tipi uçağın pilotu Antonio Sena, motorda meydana gelen arıza sonucu Amazon ormanına acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Daha doğrusu acil iniş yapmak istedi ancak çevre koşulları ve uçağın hızı nedeniyle daha çok yumuşak bir düşüşle bunu gerçekleştirebild. Pilot Sena, ağır hasar gören uçaktan çıktıktan kısa süre sonra Cessna 210 alev topuna döndü. Yanıp küle dönen uçak böylece radardan da tamamen kayboldu.

Sena'nın hedefine ulaşamaması üzerine bölgedeki diğer pilotlar bilgilendirilerek kayıp uçağın arama çalışmaları başlatıldı. Ancak günlerce sürdürülen çalışmalarda uçaktan ve pilottan herhangi bir ize ulaşılamadı. Bunun üzerine Sena'nın öldüğü varsayılarak çalışmalar sonlandırdı.

Ancak gerçek varsayıldığı gibi değildi. Brezilyalı pilot yanan uçaktan kurtulmuş, tam 36 gün boyunca dev ormanda hayata tutunmayı bilmişti. Gerçek bir Survivor'du onun yaşadıkları. Her türlü tehlikeye açık, ormanda hayatta kalmayı başaran Sena'yı kestane toplamaya çıkan bir grup buldu. 

Günler sonra ailesine ve dostlarına kavuşan Sena ülke gündemine mucize kurtuluşu ile oturmayı bildi.

Yerel basına kazadan itibaren yaşadıklarını bir bir anlatan pilot Sena, ilk günlerde yetkililerin kendisini bulacağını düşünerek kazanın meydana geldiği bölgeden ayrılmadığını, ancak 1 hafta sonra operasyonların durduğunu düşünerek hayatta kalmak için uçağın düştüğü bölgeden uzaklaştığını söyledi. 

Önceliğini su ve yiyecek bulmaya verdiğini belirten pilot ormandaki kuş yumurtaları ve bitkilerle beslenerek hayatta kaldığını ifade etti.

Günler sonra kestane toplayan grupla karşılaştığını, yetkililerin kendisiyle iletişime geçip güvenli bir şekilde ailesine dönmesini sağladığını belirten Sena, "Bu durumdan kurtulmam için beni güçlü tutan tek şey aileme duyduğum sevgi, kardeşlerimi ve ailemi görme arzumdu. Bu hikayeyi özetleyecek olursam, bu bir aşk ve inanç hikayesi" diye konuştu.

 

Uçağı Amazon'a düşen pilotun mucize kurtuluşu ile ilgili etiketler Brezilya Amazon Pilot uçak

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.