Uçağa parfüm alınır mı? Uçakta el bagajında hangi eşyalar yasaktır?

Uçak yolculuğu öncesi herkesin merak ettiği konulardan birisi de el bagajında yasak olan eşyalardır. Örneğin uçağa parfüm alınır mı sorusu bunlardan biridir. Bulutların arasında süzülürken alınan güvenlik önlemleri de önemlidir. Havaalanı kontrolü ya da hava yolu şirketi uçağa alınması yasak olan şeyleri valizlerden çıkartabiliyorlar.

Peki uçağa alınması yasak olan eşyalar nelerdir, el bagajında neler taşıyamazsınız? Uçağa Parfüm alınır mı?

Uçağın penceresinden aşağıya bakarken kocaman binaların küçücük kaldığını, bulutların üzerinden yeryüzünü seyretmenin güzelliğini görebilirsiniz. Ancak bu olağanüstü deneyimin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için de alınan bazı güvenlik önlemleri mevcuttur. Uçağa alınması yasak olan dahası uçakta el bagajında taşımanın bile yasak olduğu eşyalar bulunduğu takdirde kontrolörler ve hava yolu şirketi elemanları valizlerinizinden bu eşyaları anında çıkartıyor. Peki uçağa parfüm alınır mı?

EL BAGAJINDA BUNLARI TAŞIYAMAZSINIZ!

Kesici ve Sivri Eşyalar

Tıraş bıçakları ve jilet,
Çakı, makas, neşter
Örgü şişi, tığ,
İğne ve şırınga,
Mutfak bıçağı, tirbuşon,
Sivri uçlu şemsiye.
Yiyecek ve İçecekler

“Uçakta ilaç taşımak yasak mı?” sorusu için de cevap: 100 ml’e kadar hayır.

Parfüm ve deodorantları ise hepsi 20×20 ölçülerinde saydam bir poşete sığdırabiliyorsanız yanınızda götürebilirsiniz. Uçakta taşıyabileceğiniz sıvı maddeler için şu limiti bilin ve hesabınızı kendiniz yapın: Her biri en fazla 100 ml’lik kaplarda, toplamda 1 litreyi geçmeyecek şekilde, ağızları kilitli şeffaf poşetlerde olmak zorundalar.

Uçakta yiyecek taşınır mı? Kek, gofret, bisküvi gibi atıştırmalıklarınızı yanınıza alabiliyorsunuz. Duty free mağazalarından alınmayan alkol ve diğer sıvılar ise (100 ml’den fazlaysa) yasak.

Duty free mağazalarından aldığınız sıvı maddeleri, kendi poşetleri içinde kapalı ve faturalarıyla birlikte taşıyabilirsiniz. Ama AB ülkeleri veya ABD aktarmalı uçuşlarda, kilitli poşetler içinde olsalar bile taşınmaları yasak olabiliyor.

Yoğurt, hazır puding ve krema gibi gıda ürünlerine de 100 ml kadar izin var.

Uçağa parfüm alınır mı? Uçakta el bagajında hangi eşyalar yasaktır? ile ilgili etiketler uçağa parfüm alınır mı uçağa alınması yasak eşyalar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.