Üç Kuruş nerede çekiliyor? Çıngıraklı Mahallesi nerede, hangi semtte?

Show TV ekranlarının yeni fenomenlerinden Üç Kuruş dizisi nerede, hangi mahallede çekiliyor sorusu yoğun bir ilgi gördü. Romanların ağırlıkta olarak yaşadığı Çıngıraklı Mahallesi nerede, gerçekte var mı?

Pazartesi akşamlarında Show TV ekranlarında yayınlanacak olan ve izlenme rekorları kırması beklenen Üç Kuruş dizisi 1 Kasım’da başlıyor. Dizinin oyuncu kadrosu kadar çekim yerleri de büyük ilgi görürken özellikle Romanların Üç Kuruş’a yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Son derece renkli görüntülere sahne olan Üç Kuruş dizisinin tanıtımında renkli kostümlerin yanı sıra dansları ve müzikleri ile Roman Mahallesi Çıngıraklı’daki hayat gözler önüne serildi. Tanıtımdaki sahnelerde tarih boyunca ezilen Romanların dünyasına farklı bir bakış açısı getirildiği ve söz konusu sahnelerde bir kadın doktorun olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Buradaki asıl mesela ise Romanların sadece darbukacı, çiçekçi, yankesici, falcı olmadığına vurgu yapılması ilgi gördü.

Üç Kuruş nerede çekiliyor? Çıngıraklı Mahallesi nerede, hangi semtte?

Çıngıraklı Mahallesi Nerede?

Ay Yapım imzalı olan Üç Kuruş’un çekimlerinin gerçekleştirildiği Çıngıraklı Mahallesi’nin nerede olduğu dizinin yakın takipçileri tarafından mercek altına alındı. Üç Kuruş’un hikayesinde Romanların hayatı Çıngıraklı Mahallesi’nde dile getirilecek. Herkesin merak ettiği sorunun yanıtı ise Üç Kuruş dizisindeki Çıngıraklı Mahallesi’nin İstanbul’un Balat semtinde olduğudur.

Çıngıraklı Mahallesi Gerçekte Var Mı?

İstanbul’da meşhur olan Roman mahalleleri arasında Sulukule yani Sultan Mahallesi ve Balat’taki Lonca Mahallesidir. Sulukule’deki Sultan Mahallesi kentsel dönüşüm nedeni ile yıkıldığı için artık romanların yaşamlarını anlatan bir bölge değildir. Üç Kuruş dizisi İstanbul Balat’ta yani Lonca Mahallesi olarak bilinen yerde gerçekleşecek. Yani gerçekte İstanbul’da Çıngıraklı Mahallesi yoktur.

Üç Kuruş Dizisi Nerede Çekiliyor?

Üç Kuruş dizisinin çekimleri Nişantaşı’nda gerçekleşiyor. İstanbul’un Balat semtinde bulunan Çıngıraklı Mahallesi ise sadece dizi çekimleri için Lonca Mahallesi olarak bilinen yerden ibaret oluyor.

Üç Kuruş nerede çekiliyor? Çıngıraklı Mahallesi nerede, hangi semtte? ile ilgili etiketler Üç Kuruş Çıngıraklı Mahallesi Lonca Mahallesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.