Üç büyük üniversite 2'ye bölünüyor! 15 yeni üniversite kuruluyor...

Hükümetten erken seçime gidilirken üniversite atağı geldi. Meclis'e sunulan tasarıya göre 15 yeni üniversite kuruluyor. 10 üniversite ise 2'ye bölünüyor. Bu üniversiteler arasında İstanbul, Gazi, İnönü Üniversiteleri de bulunuyor.

Hükümet, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını TBMM'ye sundu.

TBMM'ye sunulan tasarıya göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, İstanbul Tuna ve İzmir Tınaztepe isimlerinde 5 yeni üniversite kurulacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 187 üniversitemiz var, 15 daha geliyor. 200'ü geçiyor. 7 milyonun üzerinde öğrencimiz var. Bununla gurur duyuyoruz.

 

 

 

 

 

 

Bunların yanı sıra İstanbul, Gazi, Selçuk, Dumlupınar, İnönü, Sakarya, Mersin, Erciyes, Karadeniz Teknik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversiteleri de bölünecek. Bu üniversitelerden ayrılacak bazı fakültelere eklenecek başka fakültelerle 10 yeni üniversite daha ihdas edilecek.

İstanbul Üniversitesi'nin 86 bin, Gazi'nin 62 bin, İnönü Üniversitesi'nin ise 46 bin öğrencisi bulunuyor.

İŞTE BÖLÜNME İLE KURULACAK ÜNİVERSETELER

1- Konya (Selçuk)
2- Kütahya Sağlık (Dumlupınar)
3- Malatya Turgut Özal (İnönü)
4- İstanbul İbni Sina (İstanbul)
5- Ankara Hacı Bayram Veli (Gazi)
6- Sakarya Uygulamalı Bilimler (Sakarya)
7- Tarsus (Mersin)
8- Trabzon (KATÜ)
9- Kayseri (Erciyes)
10- Kahramanmaraş İstiklal (Kahramanmaraş Sütçü İmam)

Üç büyük üniversite 2'ye bölünüyor! 15 yeni üniversite kuruluyor... ile ilgili etiketler TBMM üniversite İstanbul Üniversitesi Gazi Üniversitesi İnönü Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.