Üç beş etkileşim için o yaşlıları üzmeye değer mi?

Sosyal medyada yaşlı bir amcaya sokakta olduğu için işlem yapacaklarını belirten gençlerin çektiği bir video büyük tepki çekti. Bir çok vatandaş hastaneye gitmek için evden çıktığını belirten ve gözlerinin dolduğu görülen yaşlı adamın bu duruma düşürülmesine tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından vatandaşları uyaran bir paylaşım yaptı. Öte yandan Bakan'ın açıklamasının ardından sosyal medyada söz konusu içeriklerin kaldırılması için kampanya başlatıldı.

Sosyal medyaya yüklenen görüntülerde yaşlı bir adamın ağır adımlarla sokakta yürüdüğü görülüyor. Yaşlı adama yaklaşan iki gençten birisi çekim yapmaya başlarken diğeri ise adama sokakta dolaşmasının yasak olduğunu ve bu seferlik kendisine işlem yapmayacaklarını söylüyor.

Bu sırada oldukça üzgün olduğu görülen yaşlı adam gençlere hastaneye gitmek için evden çıktığını otobüsün ise kendisini almadığını söylüyor. Yaşlı adamın bunları anlatırken ise gözlerinin dolduğu dikkatten kaçmıyor.

İNFİALE NEDEN OLDU, ŞİKAYET YAĞDI

Söz konusu görüntüerin yayılmasının ardından binlerce sosyal medya kullanıcısı yaşanan olaya tepki gösterdi. Sosyal medyada bir kaç etkileşim alabilmek için yaşlı adamın bu duruma düşürülmesi büyük tepkiye neden oldu.

Üç beş etkileşim için o yaşlıları üzmeye değer mi?

BAKAN SOYLU'DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Bir çok kullanıcı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya söz konusu görüntü ile ilgili şikayette bulundu. Bakan Soylu da sosyal medya hesabından ''65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır.'' açıklamasını yaptı.


KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNDU

Görüntüleri sosyal medyaya yükleyen genç ise yeni bir görüntü çekerek kendisini savundu. Arkadaşının görüntüyü çektiğini yaşlı adamın taksi parasını bile kendisinin verdiğini iddia eden genç, kötü bir niyetinin olmadığını iddia etti.

GÖZALTINA ALINDI

Yaşlı amcaya bu şekilde davranan kendini bilmezin gözaltına alındığı; uyuşturucu imal etmek, ticaretini gerçekleştirme ve kasten adam yaralamadan 2 ayrı suçunun olduğu ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA KAMPANYA BAŞLATTI

Öte yandan benzer görüntülerin ortaya çıkmasının ve yayılmasının ardından sosyal medyada '#videoyukaldır' hashtagi gündem oldu. Yaşlıların bu duruma getirilmesine tepki gösteren kullanıcılar, masum insanları birer eğlence malzemesi haline getiren kişileri ifşa etti.

İşte o paylaşımlardan bazıları;

 

Üç beş etkileşim için o yaşlıları üzmeye değer mi? ile ilgili etiketler Sosyal Medya yaşlı amca
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.