Üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulur? Üç ayların ilk 3 günü oruç tutulur mu?

Üç ayların başlamasına saatler kala vatandaşlar üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulması gerektiğini araştırmaya başladı. Üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulur, üç ayların ilk 3 günü oruç tutulur mu detaylar haberimizde.

Üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulur, üç ayların ilk 3 günü oruç tutmak faiz midir sizler için araştırdık. Müslüman alemi için önemli olan bu ayların ilk 3 günü oruç tutmak gerekli mi merak ediliyor.  Dini görevlerini yerine getirmek isteyen Müslüman vatandaşlar yarından itibaren başlayacak olan üç ayların sevincini yaşıyor.

Üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulur? Üç ayların ilk 3 günü oruç tutulur mu?

Üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulur?

Müslümanlar için büyük öneme sahip olan ve halk arasında üç aylar diye bilinen Receb, Şaban ve Ramazan ayları yarından itibaren başlıyor. Hz. Peygamber üç aylarla ile ilgili Receb ayı girdiğinde ‘Allah’ım! Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.’ diye dua ettiği bilinmektedir.

Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tutarak geçirdiği fakat Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer alıyordur. Kuran-ı Kerim ’de yer alan bir sürede Ramazan ayında oruç tutmak farzdır. Bu nedenle, Receb ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı olmadığı bilinmektedir. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

Başka bir Hadis-i Şerife göre ise bu aylara oruçlu olarak girmenin bazı sevabları var. Receb ayının birinci günü (13 Şubat) oruç tutanlara 3 senelik, ikinci günü tutanlara 2 senelik, üçüncü günü tutanlara ise1 senelik oruç sevabı verileceğidir.

Üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulur? Üç ayların ilk 3 günü oruç tutulur mu? ile ilgili etiketler üç ayların başlangıcında kaç gün oruç tutulur üç ayların ilk 3 günü oruç tutmak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.