Üç aylar ne zaman başlıyor 2020? Yarın oruç tutulur mu?

Üç aylar ne zaman başlıyor 2020? Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan Üç aylaarın başlmasına az bir zaman kaldı. Üç ayların başlangıç tarihi ve yarın oruç tutulup tutulmayacağı araştırılıyor.

Üç aylar ne zaman başlıyor 2020? Üç aylarda Regaip, Miraç ve Beraat Kandili idrak edilecek. Müslüman alemi büyük bir heyecanla üç ayların başlamasını bekliyor.Üç ayların başlangıcı olan tarih belli oldu.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üç aylar, 25 Şubat Salı günü başlayacak.

ÜÇ AYLARDA ORUÇ TUTULUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı, üç aylarda oruç tutma konusunda bazı bilgiler verdi. İşte o bilgiler;"Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir."

ÜÇ AYLAR İÇERİSİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER...

Hicri takvime göre mukaddes sayılan Recep, Şaban, Ramazan aylarıdır. İslam dininde bulunan 5 mübarek gecenin 4'ü bu aylardadır.Recep ve Şaban ayı rahmet ayı olan Ramazan ayının habercisidir.

Kutsal sayılan bu aylarda ibadetler arttırılır. Müslümanlar dini vecibelerini yerine getirme konusunda daha hassas davranır. Özellikle Recep ve Şaban ayında nafile oruçlar tutulur, günahların affedilmesi için daha çok namaz kılınır ve tövbe edilir. Recep ve Şaban ayının ardından gelen Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak tüm İslam aleminde heyecanla karşılanır.

Recep ayının ilk perşembe gecesini cumaya bağlayan Regaip kandili 3 ayların habercisidir. Rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı gecedir.

Recep ayının 27. gecesi Miraç kandili, Kadir gecesinden sonra en faziletli gece olarak kabul görülen bu gecede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Mescdi-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Allah'ın huzuruna yükseldiği ve Allah'ın Hz. Muhammed aracılığıyla kullarına namazı hediye ettiği gecedir.

Şaban ayının 14. gecesi Berat kandili, bu gece Kuran-ı Kerim'in Duhan Suresinde şöyle anlatır. 'Apaçık kitaba yemin olsun ki, biz Kuran-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir.'
Bu gecede dua ve ibadetle geçirerek amel defterini zenginleştirmek faziletlidir.

Bin aydan daha hayırlı olan ve tüm duaları kabul edildiği ve tövbelerin affedildiği Kadir gecesi Ramazan ayının 27. gecesine denk gelir. Bu ay Allah'ın kullarını Kuran-ı Kerim nuruyla aydınlatmaya başladığı gecedir. O gece yapılan tüm dua ve ibadetlerin kabul edildiğine inanılır.

Üç aylar ne zaman başlıyor 2020? Yarın oruç tutulur mu? ile ilgili etiketler Kandil oruç üç aylar ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.