Übeyd Adıyaman'dan "şikeci" suçlamalarına duygusal tepki

Übeyd Adıyaman: "Ben bugün hatamın büyük olduğunu biliyorum ama siz abilerime kardeşlerime sesleniyorum; ilk maçına çıkan, heyecandan eli ayağı titreyen bu kardeşinize ‘şikeci’ diye damga vurdunuz. Çocukluk zamanımda yazdığım şeyler yüzünden şikeci damgası yemek gerçekten kaldırılacak bir yük değil."

Galatasaray'ın 18. haftada Seyrantepe'de ağırladığı ve 6-0 mağlup ettiği Gençlerbirliği'nde gündem Übeyd Adıyaman... Süper Lig kariyerinin ilk maçında tamamı hatalı 6 gol yiyen 23 yaşındaki kaleci, maçın ardından "ünlü" oldu.

"Übeyd Adıyaman" ismi bir gecede futbol kamuoyunun gündemine gelince, bu kötü şöhret biraz can sakıcı oldu. Pek çok futbolsever, kötü bir maç geçiren kalecinin sosyal medya hesaplarını bulup, alaycı yorumlar ve küfürlerle saldırıda bulundu. 13-14 yaşlarında yaptığı Galatasaray paylaşımları nedeniyle "şikeci" damgası yiyen talihsiz kaleci, bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Sarı-Kırmızılı takım karşısında gösterdiği performanstan dolayı kendisine güvenen herkesten özür dileyen Übeyd, annesine ve nişanlısına yönelik ağza alınmayacak sözlerin kullanıldığını söyledi. Gençlerbirliği kalecisi, 

"Yıllarca hayalini kurduğum o an bugün bana nasip oldu. O anımdaki halimi anlatmaya kelimeler bulamıyorum. Çoğu futbolcu abim ve kardeşlerim bunu yaşamıştır, adım gibi biliyorum. Hiçbir bahanenin arkasına da sığınmayacağım; yaşım gençti, ilk maçımdı gibi cümleler yazmayacağım. Yaptığım bütün hatalardan dolayı öncelikle bana güvenen herkesten, daha sonra tüm futbol camiasına ve futbol sevdalılarına, kendi adıma özrü bir borç bilirim. Hepinizden tek tek özür diliyorum. Gündemin böyle olmasına sebebiyet veren benim. Ama şunları da dile getirmek istiyorum. Anneme, nişanlıma yazılan ağza alınmayacak şeyler söyleyen vicdanlar lütfen kendini benim yerime koysun. Ajitasyon yapmıyorum. Ben babasız, annemin canla başla çalışarak helal para kazanarak bizi büyütmesiyle buralara kadar geldim. Babasız büyüyen, yokluk gören çoğu insan bilir babasız büyümenin ne demek olduğunu. Ben bugün hatamın büyük olduğunu biliyorum ama siz abilerime kardeşlerime sesleniyorum; ilk maçına çıkan, heyecandan eli ayağı titreyen bu kardeşinize ‘şikeci’ diye damga vurdunuz. Çocukluk zamanımda yazdığım şeyler yüzünden şikeci damgası yemek gerçekten kaldırılacak bir yük değil. Herkese sağlıklı, hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ömür dilerim” ifadelerini kullandı.

Übeyd Adıyaman'dan "şikeci" suçlamalarına duygusal tepki

Gençlerbirliği Kulübü de Übeyd Adıyaman'a yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Başkentin Kırmızı-Siyahlı ekibi, paylaştığı yazılı açıklamayla kalecisine sahip çıktı:

“Sosyal medya holiganlarına karşı dün yaşananlara dair istemeyerek de olsa bu açıklamayı yapıyoruz. Komplo teorisyenine dönüşen kifayetsiz muhterisler, Galatasaray maçından sonra genç kalecimizi, yargıladı ve mahkum etti.  Yine bilindik yollar, bilindik arşivler… Bu mankurt kafalar, Türkiye’nin tüm altyapı futbolcularına “Avrupa kupalarında maça çıkan Türk takımlarına başarı dilemeyin. Çünkü gün geldiğinde biz onu işimize geldiği gibi kullanır, kariyerinizi bitirmek için canla başla çalışırız.” mesajını verdi. Biz, altyapı oyuncularımızı bir günde kazanmadık, bir günde de kaybetmeyeceğiz. Genç bir futbolcunun kariyeri, hepsinden öte hayatı, sizin tüm kirli komplolarınızdan da kirli hayallerinizden de değerlidir."

Übeyd Adıyaman'dan "şikeci" suçlamalarına duygusal tepki ile ilgili etiketler Gençlerbirliği Galatasaray Übeyd Adıyaman
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.