UBER'den 3.1 milyar dolarlık hamle!

ABD merkezli UBER, Dubai’deki rakibi Careem’i 3.1 milyar dolara satın almak üzere hamlesini yaptı. Şirketlerden yapılan açıklamada söz konusu satın almanın, Ortadoğu’da yüksek teknoloji alanında yapılan en büyük yatırım olarak tanımlandı.

UBER'in Careem'i satın alma kapsamında ödemelerin 1.7 milyar dolarını tahvil, 1.4 milyar dolarını ise nakit yapacağı belirtildi. İşlemin 2020’nin ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR DOĞURACAK
UBER CEO’su Dara Khosrowshahi, Careem’in “Ortadoğu’da kentsel mobilitenin şekillendirilmesinde çok önemli bir rol oynayarak bölgedeki en başarı startuplardan biri haline geldiğini” söyledi ve satın alımdan sonra oluşacak şirketin “sürücüler, müşteriler ve dünya kentleri için olağanüstü sonuçlar” doğuracağını belirtti.

UBER'den 3.1 milyar dolarlık hamle!

Körfez bölgesinin lider araç çağırma uygulaması Careem, hizmet verdiği 14 ülke 100’den fazla şehirde 1 milyon kaptana ulaştı.

GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK
Satın alımanın ardından şirketlerin bağımsız markalar olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtilirken, Careem ortak kurucusu ve CEO’su Mudassir Sheikha’nın Careem’daki görevini sürdüreceği eklendi.

UBER'den 3.1 milyar dolarlık hamle! - Resim : 2

Söz konusu satın alma haberi, UBER’in Nisan ayında yapacağı halka arzla hisselerini New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) listeleyeceğinin belirtilmesinin ardından geldi.

UBER'den 3.1 milyar dolarlık hamle! ile ilgili etiketler UBER
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.