Uber yasağı kaldırıldı mı? Uber uygulaması nedir?

Bir Taksi uygulaması olan Uber’in mahkemenin erişim engelini kaldırmasının hemen ardından yeniden faaliyete geçtiği iddia edildi. Kararın ardından Uber, bir kez daha sosyal medyada gündem oldu. Peki, Uber nedir?

Taksi uygulaması olarak bilinen Uber, istinaf mahkemelerinde erişim engelinin kaldırılmasının ardından Türkiye’de yeniden faaliyetlerine başladı. Uber Türkiye’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan resmi açıklamasında, bugünden itibaren Uber için Türkiye’de halen uygulanmakta olan erişim engelinin mahkeme tarafından resmen kaldırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Uber yasağı kaldırıldı mı?

İstinaf mahkemelerinde görülen davada ilk dereceli Uber’in hem web sitesine hem de uygulamasına dönük alınan erişim engelinin 23 Aralık 2020 tarihinde alınan kararla kaldırıldığı belirlendi.

Uber Global sözcüsü tarafından da yapılan açıklamada, Türkiye’ye inanarak bağlı kaldıklarını istinaf mahkemesinin de Uber Taksi ile olan faaliyetlerini sürdürmeye devam edebileceklerini söyledi. Bundan böyle Uber uygulaması İstanbul’da tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine hizmet vermeye devam edebilecek.

Uber yasağı kaldırıldı mı? Uber uygulaması nedir?

Daha öncesinde taksicilerinde yolcu bulmak adına kullandığı Uber’e karşı taksici ve birlikleri tarafından dava açılmış ve çıkan karar sonucunda da Uber’in Türkiye’deki tüm faaliyetleri durdurularak web sitesi ve uygulamasına da erişim engeli getirilmişti.

Uber nedir?

Akıllı cep telefonları üzerinden hizmet veren bir yolcu taşıma uygulaması olan Uber; taksi, lüks araç ya da herhangi bir araç ile gidilebilecek yere olan seyahat aracıdır.

Uber yasağı kaldırıldı mı? Uber uygulaması nedir? ile ilgili etiketler UBER Türkiye İstanbul yasak Uber yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.