UBER, 8 yolcu kapasiteli siyah taksi ile İstanbul'da hizmet vermeye başladı!

UBER yeniden İstanbul'da minibüsler ile hizmet vermeye başladığını duyurdu. Twitter'dan yapılan açıklamada UBER'in bu defa kendi araçlarıyla değil onun yerine siyah taksi adı verilen minibüsler ile hizmet verileceği öğrenildi. Yeni hizmetin ası ise Uber Siyah Taksi olacak.

Türkiye'de sarı taksiciler ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda geçtiğimiz yıllarda yasaklanan UBER, açtığı davayı kazanınca yeniden hizmete başlamıştı.

Sarı ve turkuaz taksilere aracılık yapan Uber'in XL adını verdiği minibüs boyutundaki hizmeti ise kullanılamıyordu.

UBER SİYAH TAKSİ BUGÜN İTİBARİYLE İSTANBUL'DA 

UBER Türkiye bugün itibarıyla İstanbul’da minibüsler ile hizmet sunacağını duyurdu. Ancak bu defa UberXL araçları yerine İBB’nin siyah taksi adı verilen minibüsleri ile hizmet verecek.

UBER Türkiye Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Uber Siyah Taksi İstanbul'da! 8 yolcu kapasiteli, aileler ve arkadaş grupları için daha geniş oturma alanına sahip araçlarla Siyah Taksi artık Uber ayrıcalığıyla hizmetinizde" ifadelerini kullandı.

SADECE HAVALİMANLARINDA KULLANILIYORDU

Uzun süre yalnızca havalimanınlarında gördüğümüz siyah taksiler yavaş yavaş şehrin diğer yerlerine de yayılıyor. Siyah taksi çağırma özelliği, uzun zamandır iTaksi uygulamasında bulunuyordu. Şimdi Uber’e eklenmesiyle beraber turist yolcular tarafından daha fazla ilgi görecektir.

UBER MİNİMUM ÜCRETİ KAÇ TL?

Ücretlendirme konusundan şeffaf bir tutum izleyen Uber, yolculuk başına minimum ücretin 22,10 TL olduğunu açıkladı. Açılış ücreti 8,50 TL olarak belirlenen hizmetin mesafe tarifesiyse 5,27 TL/KM olarak açıklandı.

 

UBER, 8 yolcu kapasiteli siyah taksi ile İstanbul'da hizmet vermeye başladı! ile ilgili etiketler UBER İstanbul siyah taksi siyah XL kaç tl ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.