Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in yeni sosyal medya platformu 'Bluesky' yayınlandı

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in Twitter'a rakip olacak yeni sosyal medya platformu Bluesky, iOS için yayınlandı. Yeni uygulama Twitter'a oldukça benziyor. Peki Bluesky neler sunuyor, kimler kullanabiliyor? İşte detaylar...

Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, Twitter'dan ayrıldıktan sonra çalışmalarını bağımsız olarak sürdürüyordu. 'Bluesky' isimli bir platform üzerinde çalışan Dorsey, Twitter'a rakip olacak yeni uygulamasını iOS cihazlar için resmen yayınlandı. Henüz davetiye ile kullanılabilen yeni sosyal medya platformu Bluesky, Twitter'a benzerliğiyle dikkat çekiyor.

BLUESKY NEDİR? NELER SUNUYOR?

Bluesky'ı Twitter'ın basitleştirilmiş bir hali olarak düşünebilirsiniz. Benzer bir şekilde Bluesky'da da gönderiler beğenilip alıntılanabiliyor ya da kullanıcıların paylaşımlarına yorum yapılabiliyor. Klasik bir sosyal medya platformu ve Twitter'a benzerliği çok fazla diyebiliriz. Fakat Bluesky'ı Twitter'dan ayıran çok önemli bir özelliği var.

Bluesky'ın sahip olduğu en önemli özellik, merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması. Bu durum, uzun vadede Bluesky'ın Twitter'ın önüne geçmesine neden olabilir. Zira Bluesky, manipüle edilemez bir platform olmayı hedefliyor.

Bluesky

BLUESKY'A NASIL ÜYE OLUNUR?

Eğer bir iPhone sahibiyseniz şu an App Store'dan Bluesky'ı indirebilirsiniz ancak kullanım kısmı için bir davetiyeye ihtiyacınız var. Uygulamayı indirip davetiye kodu almak için başvuru yapan kullanıcılar ancak bu başvurunun kabul edilmesi halinde Bluesky'ı kullanmaya başlayabilirler.

Bluesky kullanmak için başvuru yapmak istiyorsanız BURAYA TIKLAYARAK platformun App Store sayfasına gidebilirsiniz.

Bluesky'ın genel kullanıma yakında açılması ve Android uygulamasının da kısa sürede sunulması bekleniyor.

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in yeni sosyal medya platformu 'Bluesky' yayınlandı ile ilgili etiketler Bluesky Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.