Twitter'ın bizden gizledikleri her şey ortalığa döküldü! Bakın neler yapıyorlarmış!

Yapılan bir Twitter araştırmasında her şey ortalığa döküldü. Aslında twetlerimize karışabiliyorlarmış. Duyunca şok olacağınız detayları haberimizde anlattık. Bakın twetlerimize neler yapıyorlarmış...

Sosyal medya platformunda olaylar bitmiyor. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra gündemden düşmeyen platform ile ilgili yeni iddialar meydana geldi. Gazeteci Bari Weiss, üst düzey Twitter yetkilileri, şirketin "siyasi görüş veya ideolojiye dayalı gölge yasaklama yapmadığına dair güvence" vermesine rağmen, gizli filtreleme yaptığını iddia etti.

Twitter'ın bizden gizledikleri her şey ortalığa döküldü! Bakın neler yapıyorlarmış!

"İnsanlar bizim ne kadar çok şey yaptığımızı bilmiyor"

Gazeteci Bari Weiss'in mesajlarına gelen cevaplar bu iddiayı doğrular nitelikteydi. Kıdemli Twitter çalışanları Weiss'in mesajlarına, "Bu çok güçlü bir araç" derken, bir başkası "normal insanlar bizim ne kadar çok şey yaptığımızı bilmiyor" yanıtını verdi.

İddiaya göre Twitter moderatörleri, belirli bir tweet'in kapsamını veya tüm hesabın keşfedilebilirliğini sınırlamak için kullanıcıyı "Trendler Kara Listesi", "Kara Listede Ara" ve "Yükseltmeyin" gibi kategorilere ekleme yetkisine sahip.

Yani Bari Weis'in Twitter araştırması bizlere şunları gösteriyor; Twitter çalışanlarından oluşan ekiplerin kara listeler oluşturduğunu, beğenilmeyen tweet'lerin trend olmasını engellediğini ve tüm hesapların ve hatta trend olan konuların görünürlüğünü aktif olarak sınırladığı. Üstelik tüm bunlar kullanıcıların bilgisi veya herhangi bir uyarı olmadan gerçekleşiyor.

Weis, Twitter araştırmasını şu şözlerle bitirdi; "Haberciliğimize yeni başlıyoruz,"

Twitter'ın bizden gizledikleri her şey ortalığa döküldü! Bakın neler yapıyorlarmış! ile ilgili etiketler Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.