Twitter'dan savunma dergisi M5'e sansür

Savunma ve strateji alanında 1975'ten bu yana yayınlarını sürdüren M5 dergisi Twitter tarafından anlamsız bir şekilde sansürlendi. Türkiye'nin savunma sanayi alanında etkili dergilerinden M5'in Türkiye'nin savunma sanayini ve yerli ürünleri Orta Doğu coğrafyasına tanıtmak amacıyla Twitter'da açtığı Arapça hesabı kapatıldı. Türkiye'nin savunma sanayinin Arap dünyasına tanıtılmasından rahatsız olduğu anlaşılan Twitter yönetimi M5 Majalla'yı kapatırken herhangi bir gerekçe göstermedi.

M5 dergisi savunma ve strateji alanlarında 1974 yılından bu yana devam eden Türkiye’nin tek ve en köklü yayın organı...

M5 Dergisi bir süre önce Türk Savunma Sanayisini ve ürünlerini yeni coğrafyalara tanıtma amacıyla sosyal medya hesaplarını çeşitlendirmişti.

Bu kapsamda devreye soktuğu Arapça yayın yapan M5 Majalla hesabı Twitter tarafından hiçbir neden gösterilmeksizin kısıtlandı.

Twitter'dan savunma dergisi M5'e sansür

M5'in Arapça hesabı da Türkçe hesabında olduğu gibi Türk savunma sanayiindeki atılımları ve savunmaya bağlı stratejik gelişmeleri, yerlileşmeye dönük çabaları derinlikli analizlerle sosyal medya kullanıcılarına aktarıyordu.

Dergi M5 Majalla da ayrıca savunma sektörüne destek vererek Türk savunma şirketlerini ve ürünlerini yeni coğrafyalara tanıtma hizmeti veriyordu.

Twitter'dan savunma dergisi M5'e sansür - Resim : 2

M5 Majalla'nın Twitter yönetimine yaptığı tüm başvuru ve itirazlara rağmen sansürcü tutum sürüyor.

M5 Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Abdülkadir Özkan sosyal medya hesabından sansüre "M5’in yayınlarıyla ve duruşuyla birilerini öyle rahatsız etmiş olacak ki, BAE merkezli bir operasyonla Arapça hesabımıza @M5Majalla twitter tarafından sansür geldi. Durmadan, yılmadan rahatsızlık vermeye devam edeceğiz." sözleri ile tepki gösterdi.

Twitter daha önce de yerli ve milli duruş gösterip hesaplarında Türk bayrağı kullanan birçok Türk Twitter kullanıcısının hesaplarını kapatmıştı. 

Twitter'dan savunma dergisi M5'e sansür ile ilgili etiketler Twitter Savunma sanayi Arapça M5 Majalla M5 dergisi sansür savunma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.