Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür

Ermenistan'ın Azerbaycan'daki sivillere yönelik saldırıları karşısında harekete geçen sosyal medya kullanıcıları #aggressorArmenia etiketi ile bir kampanya başlattı. Ancak saldırgan Ermenistan anlamına gelen etiket on binlerce destek almasına rağmen Twitter yönetimi tarafından sansürlenip listeye girmesi engellendi. Buna rağmen destek katlanarak 100 bini de aşınca Twitter yönetiminin inadı da sansürü de kırıldı.

Ermenistan yıllardır zaman zaman Azerbaycan'a yönelik tacizlerde bulunuyordu. 27 Eylül'de yaptıkları son saldırı ise bardağı taşıran damla oldu. Bakü yönetimi Dağlık Karabağ'ın 28 yılı bulan işgalden kurtarılması için harekat başlattı. 

Azerbaycan o tarihten bu yana Ermenistan ordusunun Karabağ'daki unsurları ile mücadele ederken, Erivan yönetimi ise ardı ardına sivillere saldırmaya devam ediyor. 

Yapılan ateşkes anlaşmalarına da uymayan Ermenistan'ın 27 Eylül'den itibaren Azerbaycan yerleşimlerine gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda;

92 Azeri sivil öldü, 404 kişi yaralandı, 2.971 ev, 100 apartman ile 502 kamu binası yıkıldı.

Ancak, Ermenistan işledikleri savaş ve insanlık suçları tüm çıplaklığı ile ortadayken sosyal medya üzerinden dünya çapında yalanlarla tam ters yönde algı oluşturmaya çalışıyor. 

İşte bu çabaya karşı sosyal medyada bugün sosyal medyada #aggressorArmenia (Saldırgan Ermenistan) etiketi ile karşı kampanya başlatıldı. 

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür

Kampanyaya 10 binlerce kişi mesaj ve beğenileri ile destek verirken Twitter bu haklı isyana sansür uygulamaya çalıştı. 

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür - Resim : 2

3 bin - 5 bin etkileşimde bile etiketleri listeye alan Twitter, hastage yapılan etkileşim 100 bini geçinceye kadar sansürü uygulamaya devam etti. 

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür - Resim : 3

Ancak, sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkiler ile etkileşimin 100 bini aşması sonrasında Twitter'ın inadı ve sansürü kırıldı.

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür - Resim : 4

Uzun süre listeye alınmayan #aggressorArmenia etiketi listeye 3. sıradan girdi. Hastag kısa süre sonra 2. sıraya yükseldi.

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür - Resim : 5

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür - Resim : 6

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür - Resim : 7

 

Twitter'dan saldırgan Ermenistan etiketine sansür ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Twitter #aggressorArmenia
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.