Twitter'dan Bakan Soylu'ya sansür

Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBT renkleri kullanılarak hazırlanan ve yere serilen Kabe fotoğrafına sosyal medya hesabından tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sansür getirildi. Terör örgütlerinin her türlü provokasyonuna izin veren Twitter, Bakan Soylu'nun tweetini kısıtladı.

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan siyasetiler arasında olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesi skandalı ile ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Bakan Soylu, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama'ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı" demişti.

Bakan Soylu'nun bu paylaşımına Twitter tarafından kısıtlama getirildiği görüldü. Kısıtlamaya gerekçe şu ifadeler kullanıldı:

"Bu tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi."

 

RUSYA KARIŞTI SIRAYA TÜRKİYE EKLENDİ

ABD seçimleri döneminde eski Başkan Donald Trump'ın tweetlerine sık sık kısıtlama uygulayan Twitter'ın bu yöntemi Türkiye'de uygulamaya sokması dikkat çekti.

Joe Biden'ın seçilmesinin ardından Trump'ın hesaplarını kapatan sosyal medya devinin CEO'su bunu yapmak zoruda olduklarını söylemişti.

Öte yandan yine Joe Biden'ın seçilmesinin ardından Rusya'da Rus muhalif Aleksey Navalnıy destekçilerinin başlattığı protesto gösterileri alevlenmişti. Rusya, protesto gösterilerilerini kışkırtan bu yayınların yer aldığı Twitter'a yaptırım hazırlığında olduğunu duyurmuştu.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBT renkleri kullanılarak hazırlanan Kabe fotoğrafının yere serildiğini gösteren görüntüler ortaya çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla alakalı resen soruşturma başlatmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise yapılan saygısızlıkla alakalı olarak "Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekânı, kıblemiz Kabe'ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafına yapılan saygısızlıkla alakalı sosyal medyada "Kabe kutsalımızdır" hashtag'i açılmıştı. Toplumun her kesiminden birçok kişi Kabe'ye yapılan saygısızlığı kınamıştı.

Twitter'dan Bakan Soylu'ya sansür ile ilgili etiketler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter LGBT
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.