Twitter'da gülümseyen yaşlı adam resminin sırrı! Shutterstock Harold'ın hüzünlü hikayesi...

Sosyal medya kullanıcılarının son günlerde yüzünü sık sık gördüğü ve espri konusu haline gelen beyaz saçlı adamın kim olduğu merak ediliyor. 76 yaşındaki elektrik mühendisi Andras Istvan Arato'nun sosyal medya ünü aslında çok yeni değil. Yaklaşık 10 yıldır fotoğraflarıyla gündeme gelen Arato'nun hayat öyküsü ise oldukça ilginç...

Twitter ve Instagram' da son zamanda fotoğrafları sık sık kullanıcıların önüne düşen ve espri konusu haline gelen yaşlı adamın ilginç yaşam hikayesi ortaya çıktı.

Sosyal medya fenomenliği uzun yıllara dayanan ancak birkaç haftadır daha geniş kitlelere adını duyuran 76 yaşındaki Macar elektrik mühendisi Andras Istvan Arato'nun hikayesinin dönüm noktasında ise Türkiye var.

İLK FOTOĞRAFI TÜRKİYE TATİLİNDE ÇEKİLDİ

Türkiye'ye geldiği bir tatilde fotoğraflarının sosyal medyaya yüklendiğini ve bunun ardından hayatının değiştiğini aktaran Arato, bir fotoğrafçının kendisini deneme çekimine davet ettiğini anlattı.

Bu çekimin ardından Shutterstock'a fotoğraflarının siyaset, din ve cinsellik dışındaki içeriklerde kullanılması için izin verdiğini belirten Arato, o saatten sonra kendisine 'Hide the Pain Harold' (acısını saklayan Harold) denildiğini söyledi.

"ARKASINDA GİZLENMİŞ ÜZÜNTÜ VE ACIYI GÖRDÜLER"

TED konuşmasında hayat hikayesini anlatan Hide the Pain Harold, "Dokuz yıl önce, internette fotoğrafım için bir görsel araması yaptım ve bir meme'e dönüştüğünü görünce şoke oldum." dedi.

2019 yılında Guardian'a bir röportaj veren 'Hide the Pain Harold' "Fotoğrafçı benden gülümsememi istedi. Ancak gülümsememin gerçekten içten olmadığı hissedildi. Arkasında gizlenmiş üzüntü ve acıyı gördüler" ifadesini kullandı.

REKLAMDA OYNAYINCA EŞİNİN FİKRİ DEĞİŞTİ

Shutterstock Harold, espri konusu olmasına eşinin karşı çıktığını, daha sonrasında reklam teklifleri alınca eşinin bakış açısının değiştiğini sözlerine ekledi.

Ülkesi Macaristan'da  bir otomobil markasının reklamında oynadığını da belirten Harold, bu ilgiden memnun olduğunu ifade etti.

Cloud 9+ isimli Macar bir grup ise onu "Hide the Pain" adlı şarkıyla ölümsüzleştirdi:

'HİDE THE PAİN HAROLD'IN TÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Twitter'da gülümseyen yaşlı adam resminin sırrı! Shutterstock Harold'ın hüzünlü hikayesi... ile ilgili etiketler Macaristan Twitter Sosyal Medya caps
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.