Twitter'a çıplak fotoğraf davası

Belçika Kadın ve Erkek Eşitliği Enstitüsü, bir kadına ait izinsiz yayımlanan ancak yapılan başvuruya rağmen çıplak fotoğrafları kaldırmayan Twitter'a dava açtı. Enstitüsü, bu konudaki 50 dosyayı Temmuz ayından bu yana inceliyordu. Bu inceleme sonunda eski erkek arkadaşı tarafından çıplak fotoğrafları Twitter'da paylaşılan Belçikalı kadın adına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Belçika Kadın ve Erkek Eşitliği Enstitüsü (IGMV), bir kadına ait, rızası olmadan dağıtılan çıplak fotoğraflarını, dolaşımdan kaldırmayan sosyal medya platformu Twitter aleyhine suç duyurusu yaptı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, temmuz ayından itibaren, mahrem görüntüleri izinsiz olarak dağıtılan mağdurlara hukuki yardım sağlama yetkisine sahip olan Kadın ve Erkek Eşitliği Enstitüsü, bu konudaki 50 dosyayı incelemeye aldı.

Enstitü, eski erkek arkadaşı tarafından çekilen çıplak görüntüleri Twitter'da izinsiz olarak dağıtılan Belçikalı bir kadın için firma aleyhine dava açmaya karar verdi.

Belçika medyasına konuşan IGMV Müdür Yardımcısı Liesbeth Stevens'e göre, kurum, ilk kez mahrem görüntülerin izinsiz olarak dağıtıldığı sosyal platforma karşı dava açmış oldu.

Enstitünün, Twitter'dan, izin alınmadan dağıtılan görüntülerin kaldırılmasını istediğini belirten Setevens, sosyal medya platformunun birkaç girişimden sonra bu isteği reddettiğini açıkladı.

Twitter'a çıplak fotoğraf davası ile ilgili etiketler Twitter Belçika fotoğraf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.