Twitter'a bomba özellik geliyor! Instagram'ı sollayacak

Sosyal medya platformunu satın alan Elon Musk, Twitter'da değişiklikler meydana getirmeye devam ediyor. İnstagram ve WhatsApp' ta olan görüntülü ve sesli konuşma özelliği Twitter'a da geliyor. İşte detaylar...

Twitter'ı satın almasından sonra aldığı kararlarla tepkilerin odağı olan Elon Musk, alınan bu kararla beğenileri üzerine çekecek gibi duruyor.

Alınan karara göre, Twitter'a görüntülü ve sesli konuşma özelliği geliyor. Sosyal medya platformu Twitter'ın CEO'su Elon Musk, sosyal ağın direkt mesajlarının (DM) çalışma şeklinin iyileştirileceğini kamuoyuna açıkladı. Twitter'ın San Fransisco genel merkezinde "Twitter 2.0" başlıklı toplantıda Musk, sosyal medya platformundaki DM’lerin artık uçtan uca şifreleneceğini belirtti. Aynı zamanda şifreli görüntülü ve sesli arama özelliklerini de DM’lere ekleneceği bildirildi.

Twitter'a bomba özellik geliyor! Instagram'ı sollayacak

TWİTTER'DA YENİ DÖNEM

Alınan karar doğrultusunda açıklama şu şekilde, “Kullanıcıların, gizlilikleriyle ilgili veya Twitter'da tüm DM'lerinin web'e düşmesine neden olabilecek veri ihlalinden endişe duymadan iletişim kurabilmelerini sağlamak istiyoruz.”

GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ SOHBET 

Kullanıcıların gizlilik hakkındaki endişe ile ilgili Musk, kullanıcı DM'lerininşirket çalışanları tarafından da okunamaması gerektiğini ve bunun daha önce birkaç kez olduğunu da belirtiyor.

Ayrıca Musk'ın toplantıda "Birisi kafama silah dayadıysa, kimsenin DM'lerine bakamayacağım bir durum olmalı" dediği aktarılıyor. Milyarder isim şifreli sohbet uygulaması Signal’i övdü ve kurucusu Moxie Marlinspike ile görüştüğünü belirtti.

Musk toplantı sırasında, "İronik bir şekilde, Moxie Marlinspike Twitter'da çalıştı ve aslında birkaç yıl önce şifreli DM'ler yapmak istedi ancak bu isteği reddedildi ve sonra gidip Signal'i yarattı" ifadelerini kullandı.

Twitter'a bomba özellik geliyor! Instagram'ı sollayacak ile ilgili etiketler Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.