Twitter Lite nedir? Nereden indirilir? Nasıl kullanılır?

Twitter'ın daha önce benzerini Facebook'ta gördüğümüz yavaş internetler için olan sürümü Twitter Lite, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Twitter Lite nedir? Nereden indirilir? Nasıl kullanılır? Detaylar bu haberde...

Dünyanın her noktasında internet aynı hızlarda bulunmuyor. Örneğin Amerika’da internet çok yüksek hızlarda bulunurken ülkemizde ne yazık ki bu hızlar daha düşük oranlarda kalıyor. Vatandaşlar, Twitter'ın daha önce benzerini Facebook'ta gördüğümüz yavaş internetler için olan sürümü Twitter Lite'ı merak ediyor. Twitter Lite nedir? Nereden indirilir? Nasıl kullanılır? Ayrıntılı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Twitter Lite nedir? Nereden indirilir? Nasıl kullanılır?

TWITTER LITE
Twitter, daha önce benzerini Facebook'ta gördüğümüz yavaş internetler için olan yeni sürümü Twitter Lite'ı duyurmuştu. Facebook'tan farklı olarak Twitter'ın bunu yeni bir uygulamaya ihtiyaç duymadan yapması ise oldukça dikkat çekti.

Dünyanın her noktasında internet aynı hızlarda bulunmuyor. Örneğin Amerika’da internet çok yüksek hızlarda bulunurken ülkemizde ne yazık ki bu hızlar daha düşük oranlarda kalıyor. Dünya geneline bakınca, bizim internetimizden daha düşük kapasiteye sahip ülkelerin de olduğunu görüyoruz. Örneğin dünyanın en büyük nüfusuna sahip ikinci ülkesi Hindistan’ın interneti çok zayıf ve pazar payı çok büyük olduğu için, teknoloji firmaları onlara özel telefonlar çıkarmaya çalışıyorlar.

Twitter Lite nedir? Nereden indirilir? Nasıl kullanılır? - Resim : 2
Twitter, yeni uygulaması Twitter Lite’ı duyurmuştu. Özellikle internete erişiminin az olduğu yerlerde veri üzerinde %70’e varan tasarruf sayesinde yaklaşık %30 daha hızlı Twitter deneyimi sağlayan Twitter Lite, görüntüleri ve videoları yalnızca siz isterseniz açıyor. Sizin bakmak istemediğiniz görseller bulanık bir şekilde gözüktüğünden, telefon bütün görselleri indirmek zorunda kalmıyor.

Twitter Lite, standart Twitter uygulaması gibi normal yayını, bildirim listesi, arama ve doğrudan ileti gibi sekmeleri içeren bir tarayıcı uygulamasıdır. Kısacası orijinal Twitter uygulamasında yaptığınız her şeyi bu uygulamada da yapabilirsiniz ancak resim, video gibi çok alan kaplayan verileri istediğiniz durumlarda indirebileceksiniz. Dokunmaya tepkisi olarak normal Twitter programından daha yavaş kaldığını söylemek gerekiyor, ancak bunun dışında Twitter Lite için kullanılabilecek çok kullanışlı bir program.

NEREDEN İNDİRİLİR?

Twitter Lite uygulaması için indirmeniz gereken herhangi bir uygulamaya gerek yok. Tek yapmanız gereken telefonunuzda kullandığınız herhangi bir tarayıcıya girip mobile.twitter.com adresine gitmeniz. Buradan veri tasarruf modunu açmak için profilinize tıklayıp “Veri Tasarrufu” demeniz yeterli olacaktır.

Twitter Lite nedir? Nereden indirilir? Nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler twitter lite nedir nereden indirilir nasıl kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.