Twitter lincinden Alev Alatlı da nasibini aldı

Yazar Alev Alatlı, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle linç edildi. Paylaşımında "Şu anda dünyaya Osmanlı medeniyeti hâkim olsaydı durum bu halden kesinlikle daha iyi olurdu." diyen Alatlı, cahillikle suçlandı.

Yazar Alev Alatlı Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda "Şu anda dünyaya Osmanlı medeniyeti hâkim olsaydı durum bu halden kesinlikle daha iyi olurdu. Bu kadar insan ölmezdi, bu kadar insan aç kalmazdı, bu kadar insan yollarda telef olmazdı; ozon tabakası delinmiş olmazdı, bu dünya taşlaşmak riskiyle karşı karşıya kalmazdı" ifadelerini kullandı.

Usta yazar, bu paylaşımı nedeniyle Twitter'ın lincine uğradı.

Paylaşımın altına yorum yazan kullanıcılar, Alatlı'yı 'cahil' olmakla suçlayarak paylaşımıyla alay etti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Cem Say, Alatlı'nın paylaşımına "Twitter (ve matbaa) da olmayacağı için bu şahane tespitler de yapılamazdı." yorumunu yazdı.

Hukukçu Gönenç Gürkaynak da "Osmanlı'yı diriltme bahanesiyle cumhuriyetin kazanımlarını birer birer bırakıyorsak, aslında bunlar hep -ozon tabakasını korumak için- çevrecilikten." ifadesini kullandı.

Başka bir kullanıcı ise "Trafik kazaları da olmazdı mesela. Çünkü halen daha atla, eşekle seyahat ediyor olurduk." dedi.

İşte yapılan yorumlardan bazıları:

 

 


 

 

Twitter lincinden Alev Alatlı da nasibini aldı ile ilgili etiketler Twitter Osmanlı Yazar alev alatlı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.