Twitter Emre Erciş'in yeni hesabını da kapattı

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasının ardından başlayan eylemlerin provoke edilmesinde rolleri bulunan dernek, vakıf ve akademisyenleri ifşa edeceğini açıkladığı için Twitter tarafından hesabı kapatılan gazeteci Emre Erciş'in Almanya'ya kayıtlı bir telefon numarası ile açtığı yeni hesabı da aynı akıbete uğradı. Üstelik Erciş, bu kez sadece 2 tweet atabildi.

Türkiye üzerine oynanan yurt dışı kaynaklı oyunlar ile içeride bulunan bunlara teşne kişilerin bağlantıları ortaya çıktıkça küresel algıyı yöneten sosyal medya devleri doğruların duyulmasını nasıl önleyeceklerini şaşırdı. 

Öyle ki, doğruları söyleyen kişinin bakan, parti lideri ya da gazeteci olmasından çok duyulmasından endişe ettikleri anlaşılan bu sosyal devleri o sürekli savundukları "fikir özgürlüğü"nü unutup anında engelleme yoluna gidiyor. 

Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun attığı mesajı engelleyen, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin mesajını ise silen Twitter, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinin arkasındaki dış destekli dernek, vakıf ve akademisyenleri açıklayacağını duyuran gazeteci Emre Erciş'in de hesabını herhangi bir uyarı yapmadan kapatmıştı. 

TWITTER ERCİŞ'İ SUSTURMAYA KARARLI

Boğaziçi Üniversitesi’ne, Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması bahane edilerek başlatılan olaylarının perde arkasındaki gerçekleri aralamaya çalışan ve olayları örgütlediklerini ileri sürdüğü akademisyenleri ifşa eden Emre Erçiş’in ilk hesabının ardından yeni açtığı Twitter adresi de kapatıldı. 

Üstelik Erciş, Almanya’daki bir numara ve başka bir telefon üzerinden yeni hesabını açmıştı.

Twitter yönetimi bu hesaptan sadece 2 paylaşım yapan Erciş'in hesabını yine hiçbir uyarı yapmadan kapattı. 

“BOĞAZİÇİ PROVOKASYONLARI YURT DIŞI DESTEKLİ!”

SuperHaber’e yaptığı açıklamada, “Hesabım askıya alınmasaydı,Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini örgütleyen ve destekleyen öğretim üyelerini ve yurt dışındaki bağlantılarını açıklayacaktım.” demişti.

Provokasyonların arkasında, Amerika, İngiltere ve Almanya’da bulunan çeşitli vakıflar ve dernekler ile onların finanse ettiği öğretim görevlilerinin olduğunu ileri süren Erciş, Twitter'da yeni hesap açacağını da söylemişti. 

ERCİŞ SADECE İKİ TWEET ATABİLDİ

Gazeteci Emre Erciş, dün gece yarısı Almanya numaralı yeni bir hat ve telefon üzerine,” EmreErcis_DEU” adlı twetter hesabı açtı.

Twitter Emre Erciş'in yeni hesabını da kapattı

Erciş, yeni hesabında ilk olarak, ”Boğaziçi eylemlerini örgütleyen ve destek veren isimler arasında tanıdık bir isim var. Onu 2017’deki 15 Temmuz Şehitleri’ni Anma Proğramı’ndan tanıyoruz. Şehitler için Kuran okunacağı anonsunu duyunca salonu terk edip slogan attı. Boğaziçi Öğretim Üyesi Ersan Demiralp.” yazdı.

Emre Erciş ikinci tweetinde ise “15 Temmuz anmasında kuran okumasından rahatsız olan Boğaziçi eylemlerini örgütleyen öğretim üyesi Ersan Demiralp, KCK/PKK öğrenci yapılanmasının paneline selam çakmıştı. Demiralap, Can Dündan ve Gezi olayları imza kampanyasında da başı çekenlerden..” ifadelerini kullandı.

Twitter Emre Erciş'in yeni hesabını da kapattı - Resim : 2

Hesabının açılmasından yaklaşık 2 saat sonra 20 bin 40 kişi tarafından takibe alınan Erciş'in son tweetinden kısa bir süre sonra hesabı askıya alındı.

Twitter Emre Erciş'in yeni hesabını da kapattı - Resim : 3

Emre Erciş, ikinci hesabının da askıya alınması üzerine, ”Yılmadan ve yorulmadan, gerekirse bir başka twetter hesabı üzerinden, Boğaziçi Üniversitesi provokasyonları gerçeklerini yazmaya devam edeceğim.” dedi.

Twitter Emre Erciş'in yeni hesabını da kapattı ile ilgili etiketler Twitter Boğaziçi Üniversitesi emre erciş
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.