Twitter çalışanlarını bir bir kovan Elon Musk, çalışan arıyor!

Twitter'ı tamamen satın almasından sonra şirketin üst çalışanlarını kovmasıyla başlayan süreçte birçok işçisini kaybetti. Çalışanların yüzde 75’ini işten çıkaran Musk, şimdi yeni işe alımlara hazırlanıyor.

Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk, e mail ve sosyal medya üzerinden bünyesinde çalışan kişileri kovmuştu. Bunun yanı sıra Musk'ın aldığı sıkı kurallar doğrultusunda kendi kararları doğrultusunda işten ayrılanlar olmuştu. 

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, şirket içinde ve sosyal medya platformlarında aldığı kararlar ile gündemden düşmüyordu. En son aldığı karar ile tepkileri üzerine aldı.

Twitter çalışanlarını bir bir kovan Elon Musk, çalışan arıyor!

Twitter'ı tamamen satın almasından sonra şirketin üst çalışanlarını kovmasıyla başlayan süreçte birçok işçisini kaybetti. Toplu işten çıkarm sürecinde oldukça yavaşlayan Musk, yeniden işe alımların olacağını açıkladı.

Twitter çalışanlarının katıldığı kapsamlı bir toplantıda Musk, Twitter’ın işten çıkarma sürecinin sona erdiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde şirkette çalışanlara toplu işten çıkarmasıyla yavaşlayan Musk, Twitter’ın mühendislik ve satış rolleri için aktif olarak işe alımlar gerçekleştireceği ve çalışanlardan tavsiyeler beklendiği bildiriliyor.

Musk’ın öncelikli olarak yazılım alanında yetenekli kişilerin tercih edileceğini söylediği belirtiliyor. Konu hakkında çıkan daha önceki haberler, Twitter’ın İK görevlilerinin bazı mühendislere ulaştığını ve onlardan "Twitter 2.0 - bir Elon şirketi"ne katılmaları istendiğini ortaya koyuyor.

Yeniden yapılanma sürecinde birçok hatanın olacağını savunan Musk, zaman içerisinde Twitter’ın istikrara ulaşacağını belirtiyor. Öte yandan Twitter’ın teknolojik altyapısının önemli bölümlerinin sıfırdan oluşturulması gerektiği ve Hindistan, Endonezya ve Brezilya'da mühendislik ekiplerinin kurulacağı, bu sayede Twitter'ın 'merkeziyetsizleştirileceği' toplantı sırasında dile getirildi.

Twitter çalışanlarını bir bir kovan Elon Musk, çalışan arıyor! ile ilgili etiketler Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.