Twitch'te neler oluyor? Kara para aklama ve dolandırıcılık iddiaları ayyuka çıktı!

Twitch Türkiye'de gündeme bomba gibi düşen dolandırıcılık iddialarının üzerine sosyal medyada pek çok kullanıcı #temiztwitch etiketi ile birlikte bu duruma tepki gösterdi. Yayıncılara anonim olarak yüksek miktarlarda bit bağışı yapılıyor ve ay sonunda bu kazanç anlaşılan oranlarda bölüşülüyor. Böylece Twitch üzerinden yasadışı bir gelir elde edilmiş oluyor.

Günlerdir sosyal medyada ve Twitch platformunda dönen "Bit atarak kara para aklama" iddiaları, sosyal medyada sıkça paylaşılan bir liste ile iyice gündeme oturdu. Ortaya çıkan listede onlarca farklı yayıncının isimleri ve söz konusu bitlerden kazandıkları meblağlar yer almakta. Listenin doğruluğu henüz kesinleşmemiş olsa da pek çok Twitch yayıncısı ve izleyicisi bu duruma tepki gösterdi.

BAZI KULLANICILAR UMURSAMADAN YAYINLARINA DEVAM ETTİ

Yayıncıların büyük bir çoğunluğu bu duruma bir süre yayın açmayarak tepki gösterirken bazı yayıncılar ise isimlerinin listede olduğu iddia edildiği halde yayınlara devam etti. İzleyiciler ise bu duruma #temiztwitch etiketini kullanıp paylaşımlar yaparak tepki gösterdi.

TWITCH TÜRKİYE DOLANDIRICILIĞI MAĞDURLARI ORTAYA ÇIKTI !

Bir Twitch kullanıcısı, hizmet ve ürünler hakkında şikayette bulunup bunları diğer tüketicilerle paylaşma olanağı sunan bir sitede yaptığı paylaşımla platformun kartından izinsiz para çektiğini iddia etti. Yorumlarda sorunu yaşayan başka kullanıcılar da tecrübelerini paylaştı.

Yayın platformları arasında dünyanın en önde gelen ismi olan Twitch, son günlerde oldukça endişe verici iddialarla gündemde. Ortaya çıkan bazı belgelerde az izlenen yayıncıların abartılı miktarlarda para kazandığının görülmesi, platformun kara para aklamak için kullanıldığı iddialarını doğurdu. Birçok yayıncının tepkiyle karşıladığı durumun yanı sıra bugün dikkat çekici bir sorun daha ortaya çıktı. Hizmet ve ürünler hakkında şikayette bulunup bunları diğer tüketicilerle paylaşma olanağı sunan bir sitede, Twitch'in kullanıcıları durduk yere mağdur ettiğine dair şikayetler yer aldı.

4 BİN TL ÇEKİLDİ!

Veysel adlı bir kullanıcı, yaşadığı ilginç mağduriyeti birkaç gün önce paylaştı. İfadelerine göre sitede herhangi bir aboneliğe sahip olmayan Veysel'in babasının kartından izinsiz ve onaysız şekilde tam 4 bin TL çekildi. Aynı olayın başka kullanıcılara da yaşandığı ise gönderinin yorumlarında belli oldu.

TWITCH BİT OLAYI NEDİR?

Paylaşılan bilgilere göre bir grup insan, çeşitli Twitch yayıncıları ile iletişime geçerek çalıntı kredi kartları veya çeşitli sistemler üzerinden yapay reklam gösterimi sağlayabileceklerini ve yüksek miktarlarda gelir sağlayabileceklerini vaat ediyor.

İddialara göre anlaşmayı kabul eden yayıncılara anonim olarak yüksek miktarlarda bit bağışı yapılıyor ve ay sonunda bu kazanç anlaşılan oranlarda bölüşülüyor ve böylece para Twitch üzerinden yasadışı bir gelir elde edilmiş oluyor..

TWITCH BİT FYATI NE KADAR?

Twitch üzerinde satın almış olduğunuz 100 bit resmi internet sitelerinden alınan bilgilere göre 12 TL'dir. Farklı ödeme şekilleri ile alınan bitlerin haliyle miktarlarına göre fiyatları da değişiklik göstermektedir.

Yayıncılara bağışlanan bu bitlerin en az alımı ise 100 bittir. Ancak Twitch üzerinde en az 1 bit bağış yapabilirsiniz. Twitch 100 bit ne kadar sorusuna yanıt verdiğimize göre gelin isterseniz bir de diğer bit fiyatlarına ve miktarlarına bakalım. Zira toplu alım yaptıkça fiyat düşecektir.

100 bit: 12 TL
500 bit: 58 TL
1,500 bit: 165 TL
5,000 bit: 533 TL
10,000 bit: 1043 TL
25,000 bit: 2550 TL

Twitch'te neler oluyor? Kara para aklama ve dolandırıcılık iddiaları ayyuka çıktı! ile ilgili etiketler Twitch dolandırıcılık kara para aklama
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.