Twerk Dansı nedir? Nusret Twerk dansı izle!

Twerk Dansı nedir? Nusret twerk dansı izle! Ünlü et işletmecisi Nusret'e twerk yapan kadın sosyal medyada çok konuşuluyor. Nusret'in twerk görüntüleri sonrası twerk dansı nedir, twerk ne demek sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylar...

Twerk dansı nedir? Nusret twer dansı izle! Dünyaca ünlü işletmeci Nusret'e twerk dansı yaparken kocası tarafından yakalanan kadının videsu sosyal medyada gündem oldu. İşte Nusret'e twerk videosu ve detaylar...

TWERK DANSI NEDİR?

Twerk, kalçaların yukarı aşağıya ve sağa sola sallanması ile yapılan bir çeşit danstır. Bu dansın oldukça eski bir tarihi olduğu ve Afrika'dan geldiği düşünülmektedir. Nitekim Afrika'da yaşayan pek çok yerel kabile ve topluluğun dans ritüellerinde bu dansın kareografisine rastlamak mümkündür. Twerk dansı genellikle bireysel olarak yapılan bir dans çeşididir. Fakat birden fazla kişi de aynı anda twerk dansı yapabilmekte veya bu dans başka dans kaleorafileri arasında kullanılabilmektedir.

Nusret'le gündem oldu... Twerk ne demek? Twerk dansı nedir? Twerk nasıl yapılır?

Kolay bir dansmış gibi gözükmesinin aksine twerk oldukça zor bir danstır. Twerk yapmak isteyen kişilerin bu yüzden çeşitli taktikler ile çalışması gerekmektedir. Twerk temel mantığı üzerine üç farklı taktik ile öğrenilebilmektedir.

*Çömelerek Twerk Yapmak: Dansçı dengesini sağlayacak şekilde "squat" yapar pozisyonda çömelir. Dizin incinmemesi için dizler ayak parmaklarının ilerisinde tutulur. Kalça sandalyeye oturacak gibi dışarı çıkarılır, beden 45 derece açı ile öne eğilir ve kalça yukarı aşağıya doğru sallanır.

*Duvarda Twerk Yapmak: Dansçı bir duvardan yarım metre kadar uzakta sırtı duvara dönük biçimde ellerini yere koyar. Eller öne doğru bakarken dansçı gücünü ellerine verir ve ayaklarını duvara atar. Dizler duvarda bükük vaziyette olur ve kalça yukarı aşağıya doğru sallanır.

*Elleri Yere Koyarak Twerk Yapmak: Dansçı bacakları paralel ve ayrık olarak durur. Ellerini yere koyar bu sırada ayak parmakları dışarıya dönüktür. Kalça dışarıya doğru çıkarılır, yukarı-aşağıya ve sağa-sola sallanır.

Twerk Dansı nedir? Nusret Twerk dansı izle! ile ilgili etiketler Nusret Gökçe twerk ne demek twerk dansı nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.