TVFCELL nedir? TVF açılımı ne demek?

TVFCELL nedir? Turkcell artık tamamen TVFCELL oldu. Bugünkü Turkcell genel kurulunda, yönetim kontrolünün ve hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredilmesinin önü tamamen açıldı. Peki, TVF açılımı ne demek? Türkiye Varlık Fonu kimin? İşte detaylar…

TVFCELL nedir? Turkcell hissedarları, şirketin yönetim kontrolünün Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) geçmesini sağlayacak sözleşme değişikliklerine resmen onay verdi. Turkcell'in kurucu ortaklarının hisselerini TVF'ye devretmesi için gerekli koşullar tamamlanırken alınan karar doğrultusunda yönetim kurulu üye sayısını yediden dokuza çıkacak, TVF'nin hisselerinin bir bölümüne imtiyaz verilecek ve yönetim kontrolü TVF’ye geçecek. Peki, TVF açılımı ne demek?

Geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en karmaşık ve ihtilaflı ortaklıklarından Turkcell'in kontrol payını almak için şirketin hissedarlarıyla anlaşmıştı.

Konuyla ilgili olarak Turkcell’den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada 21 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen 2019 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında 2019 yılı dağıtılabilir kârının yüzde 25'ine denk gelen 811 milyon TL’nin dağıtılacağı ifade edilirken, genel kurulda alınan kararlarda açıklandı.

Turkcell'in kurucu ortaklarından Telia ve Çukurova Holding paylarını TVF'ye satmalarıyla iki büyük ortak TVF ve Rus milyarder Mikhail Fridman'ın yatırım aracı LetterOne olacak. Hisse devri için düzenleyici kurumlardan tüm izinler Eylül ayında alındı.

TVFCELL nedir? TVF açılımı ne demek? ile ilgili etiketler Turkcell Türkiye Varlık Fonu TVFCELL
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.