Medipol Başakşehir Tuzlaspor karşısında 5 golle turladı

Medipol Başakşehir, yeni transferi Leo Duarte'nin ilk kez forma giydiği maçta Tuzlaspor'u 5-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırdı. Turuncu-Lacivertliler'de Martin Skrtel'in sözleşmesi karşılıklık anlaşarak feshedildi.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Tuzlaspor'la eşleşen Medipol Başakşehir, evinde 5-1 galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı. Turunu-Lacivertliler'e turu getiren golleri Demba Ba, İsmail Konuk (k.k.), Daniel Aleksic, Ravil Tagir ve penaltıdan İrfan Can Kahveci kaydetti.

TFF 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Tuzlaspor'un ev sahibi olduğu maçta iki taraf arasında varılan uzlaşma sonucu maçın 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanmasına karar verilmişti. Kupaya Son 32 Turu'nda başlayan ve bu statta Turgutluspor'u 7-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, Tuzla'yı da 4 golle geçti.

Okan Buruk'un takımı 8'de Demba Ba'nın golüyle 0-1 öne geçti. 34'te Vedat Bora'nın golüyle skore denge geldi: 1-1. 40'ta Tuzlaspor stoperi İsmail Konuk'a çarpıp ağlarla buluşan top, ilk yarının skourunu belirledi: 1-2.

73'te Daniel Aleksic müthiş bir röveşata golüyle skoru 1-3 yapan Medipol Başakşehir'de 17 yaşındaki stoper Ravil Tagir'in kafayla topu ağlara gönderdi: 1-4. Sezon başında 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Ravil Tagir, ilk 45 dakikada tandemde tecrübeli futbolcu Mehmet Topal'la birlikte görev yaptı. 46'da oyuna yeni transfer Leo Duarte, 2. yarıda Ravil'e stoperde eşlik eden isim oldu. Milan'dan alınan Brezilyalı stoper yeni takımında ilk maçına çıkmış oldu.

Maçın son golünü 89'da penaltıdan İrfan Can Kahveci attı. 25 yaşındaki futbolcu bu sezon Başakşehir formasıyla 6. golünü attı.

Medipol Başakşehir Tuzlaspor karşısında 5 golle turladı

OKAN BURUK: AYRILMAK İSTEYEN OYUNCULARIMIZ VAR

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, maçtan önce yayıncı kuruluş A Spor mikrofonlarına transfere ilişkin açıklamalarda bulundu. Buruk, "Ayrılmak isteyen oyuncularımız var" ifadesini kullanınca akıllara İrfan Can Kahveci geldi. Galatasaray'ın yakın markajında olan milli yıldız için Fatih Terim, "Biz İrfan'ı istiyoruz, İrfan'ın da bizi istediğini biliyoruz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. 76. dakikada Aleksic'in yerine oyuna giren İrfan Can Kahveci'nin bonservis bedeli 14 milyon euro olarak belirlenmişti.

SKRTEL'İN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Öte yandan, Turunu-Lacivertli yönetim aşil tendonu kopan ve sezonu kapatan Martin Skrtel'in sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetti. Normal şartlarda sezon sonu sözleşmesi bitecek olan 36 yaşındaki Slovak stoper, 2020-2021 döneminde 10 lig, 5 de Şampiyonlar Ligi müsabakasında görev aldı. Başakşehir, savunmada Skrtel'den doğan boşluğu Leo Duarte'yi transfer ederek doldurmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Okan Buruk, "Martin Skrtel ile sözleşmemizi feshetme nedenlerinden biri yabancı sayısıydı. Yeni açıklandı, sayı 16 oldu. Skrtel bizim için özel bir oyuncu. İnşallah sezon sonunda tekrar aramıza katılır" dedi.

 

Medipol Başakşehir Tuzlaspor karşısında 5 golle turladı ile ilgili etiketler Ziraat Türkiye Kupası İrfan Can Kahveci Medipol Başakşehir Tuzlaspor Ravil Tagir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.