Tuzla'da zehir saçan iki vidanjör tespit edildi...

İstanbul Tuzla'daki zehirli kimyasal atık soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Zehirli atığın bölgeye dökülmesinde kullanılan iki vidanjör tespit edildi.

İstanbul, Tuzla’da 4 mahalleyi etkileyen, 97 kişiyi hastanelik eden kokuya neden olan “trikloreten” ile “tetrakloreten” adlı kimyasal maddelerin dökülmesinde kullanılan iki vidanjör tespit edildi.

Tankerlerden alınan örneklerin incelendiği İSKİ laboratuvarından sonuçlar çıktı. Örnekleri inceleyen laboratuvar, iki tankerde kokuya neden olan “trikloreten” ile “tetrakloreten" maddelerini buldu.

Laboratuvar sonuçları soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek. Savcılık olaya ilişkin olarak, "Kasten yaralama" ve "Kasten çevreyi kirletme" suçlarından soruşturma yürütüyor.

Laboratuvar sonucunun savcılığa ulaşmasının ardından önce vidanjör şoförlerinin ardından da bu vidanjörlerin atıkları aldıkları tesislerin yöneticilerinin ifadelerinin alınması bekleniyor.

Tuzla'da zehir saçan iki vidanjör tespit edildi... ile ilgili etiketler Tuzla kimyasal atık vidanjör
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.