Tuzla İçmelerin kaynak suyu bağışıklık sistemini güçlendiriyor!

Covid ile mücadele de yeniden gündeme gelen Tuzla içmelerin kaynak suyu bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve vücudumuza verdiği enerji ile geçmişteki kaplıca sularının şifa dolu hikayesini günümüze tekrar getiriyor. Suda bulunan kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum ve çinko gibi mineraller insan sağlığının devamı ve korunmasında büyük önem taşıyor.

Mineraller vücudu ayakta tutan yapı taşlarıdır. Maden suyu tüketimi vücudumuzun dirençli olmasını sağlar. En az vitamin kadar değerlidir. Bu kişiyi koronavirüs ve diğer hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevini üstelenir.

Magnezyum kas ve sinir fonksiyonlarının düzenlenmesine kalp krizinin engellenmesine yardımcı oluyor. Kalsiyum hipertansiyonu önleyici etkisi beraberinde D vitamin ile beraber alınmasında kemiklerimizin güçlenmesinde büyük fayda sağlıyor.

Tuzla kaplıcalarındaki mineralli sular daha birçok hastalığa iyi geliyor. Mide, bağırsak, kronik gastrid, reflü, kabızlık, şeker hastalığı, safra kesesi taşları, böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarında inanılmayacak derece de etkili oluyor. Aynı zaman da sindirim bozukluklarına karşı etkili olurken, kalori içeren maddelerin bağırsaktan emilimini azaltıyor.

Uzun ve zorlu bir süreçten sonra tedavilerinden cevap alamayan hastalar Tuzla içmelerin termal suyunda şifa buluyor. Ulu Önder M.K. Atatürk’ün dinlenmek için tercih ettiği mekanlar arasında yer alan tarihi Tuzla içmeler tesislerine belli dönemlerde gelerek buranın şifalı sularını içip, kaplıcalarından sağlık buluyordu. Aynı zaman da Atatürk’ün kaldığı tarihi bina günümüzde lüks bir otel olarak hizmete devam ediyor.

Bin yıldır akan bu mineralli suları Evliya Çelebi seyahatnamesinde “Ehl’i dert olup (hasta olup) Ahlad-ı faside marazına (bağırsak parazit hastalıları) müptela olanlar burada günlerce içme suyundan nuş ederler (içme suyundan içerler) diye seyahatnamesinde yer vermiştir.
Tuzla kaplıcalarından çıkan termal su doğanın insanlara sunduğu şifa kaynağı olarak görülüyor. Bu şifalı suyu ulaşılabilir hale getiren Köksu Grup Türkiye de ilk defa mineral suya karbondioksit basmadan su doğal kaynaktan çıkış haliyle dolum tesislerin de şişelenip Kürsun su olarak artık kapınıza kadar geliyor.

Kaplıcanın zengin mineralli suyunu 5 ve 10 litrelik özel ambalajında sipariş verebiliyorsunuz. Köksu grup adı altında Tredyol’un özel anlaşmalı web sitesinden veya www.kürsunsu.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Tuzla İçmelerin kaynak suyu bağışıklık sistemini güçlendiriyor! ile ilgili etiketler Kürsun su Tuzla kaplıcaları mineralli su
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.