Tuzla Belediyesi'nden Şelale Parkı'na güneş enerji santrali/VİDEO...

Tuzla Belediyesi'nin güneş enerji santrali Şelale Eğitim Parkı'nda hizmete açıldı.

Eskiden Şelale Parkı'nın çöp alanı olduğunu ve burada her türlü atığın bulunduğunu belirten Yazıcı, rehabilite ederek burayı bir eğitim parkı haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

tuzla1

Parkta bilim ve teknolojiyi kullanmayı arzu ettiklerini dile getiren Yazıcı, "Rüzgar gülü ve güneşten faydalanma düşüncesini yürüttük. Enerji santrali, parkın bütün enerjisini karşılayacak ve devletten belki de alacağımız oluşacak. Santral kendisini çok kısa sürede amorti edecek.'' diye konuştu.

Yazıcı, güneş enerji santralinin İstanbul ve Tuzla halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.

tuzla4

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da geçmiş dönemlerdeki belediyecilik hizmetlerini hatırlatarak, İstanbul'un susuzluk yaşandığı dönemlerden, hayal edilemeyen projelerin gerçekleştirdiği döneme gelindiğini söyledi.

tuzla2

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu ise doğal enerjilerin kullanıldığı zamanlarda medeniyetler arasında çok büyük farklar olmadığını anlatarak, ''Kömür bulundu. Bunlara karbon enerjiler diyoruz. Karbon enerjilere geçildiği zaman medeniyetler arasına çok büyük farklar oluştu. Çünkü o enerjilere ulaşan insanlar hem yönetim sistemini değiştirdiler hem büyük pastayı kendilerine aldılar.'' şeklinde konuştu.

tuzla5

İSTANBUL'UN EN BÜYÜĞÜ

4 bin 358 metrekare alanda 1386 260Wp Polikrsital PV panel kullanılarak hazırlanan ve İstanbul'un en büyük güneş enerji santrali olduğu belirtilen santralle 650 MWh elektrik üretilmesi ve yıllık 216 konutun enerji ihtiyacının çevre dostu, temiz enerji kaynağıyla karşılanması hedefleniyor.

Yıllık yaklaşık 390 ton karbondioksitin doğaya salınımını engelleyecek ve bu yönüyle yılda 35 bin 454 ağacı kurtaracak güneş enerji santrali, amortismanını 5 yılda sağlayacak.

Tuzla Belediyesi'nden Şelale Parkı'na güneş enerji santrali/VİDEO... ile ilgili etiketler tuzla belediyesi şelale parkı güneş enerjisi santrali
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.