Tüzel kişilere de kur korumalı mevduat yolu açıldı

İlgili kararın Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesiyle birlikte artık şirket ve kurumlar da döviz hesaplarını TL mevduata aktarabilecek.

Döviz hesaplarının TL mevduata dönüşüm esaslarında değişikliğe gidilirken, Merkez Bankası'nın hazırladığı tebliğ uyarınca tüzel kişilere de dövize endeksli mevduatları kullanma hakkı tanındı.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, gerçek kişilerin yanı sıra şirket ve kurumlar da döviz ve altın hesaplarından TL mevduatına geçiş hizmeti alabilecek.

Tüzel kişilerin 31 Aralık 2021 tarihindeki döviz hesapları ile 28 Aralık 2021 tarihindeki altın hesapları destek kapsamına dahil edilirken, şirket ve kurumlar 6 ay veya 1 yıl vadeli TL mevduat hesabı açma hakkına sahip olacak.

Tebliğ ile esasları belirtilen yönetmelikte, bankalar ve Merkez Bankası’nın belirlediği mali kuruluşlar uygulamadan faydalanamayacağı ifade edildi. Gerçek kişiler, tüzel kişilerden farklı olarak 3 ay vadeli hesap kullanma hakkına sahip olacak.

Tüzel kişilere de kur korumalı mevduat yolu açıldı ile ilgili etiketler Merkez Bankası Resmi Gazete kur korumalı tl mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.