Tuzağa dikkat! Türkiye'ye yardım çağrısında büyük şüphe

Türkiye günlerdir özellikle Güney Ege ve Akdeniz bölgesinde çıkan yüzden fazla orman yangını ile mücadele veriyor. Büyük miktarda orman alanının, köylerin ve canlıların yandığı felakette sosyal medyada başlatılan ve kaynağı şüphe uyandıran #HelpTurkey kampanyası tepki çekti.

Türkiye'de devam eden orman yangınlarına müdahaleler tüm hızıyla sürerken, sosyal medyada #HelpTurkey etiketi gündeme oturdu.

"Global call" (Küresel çağrı) başlığı altında binlerce bot hesaptan dünyaya, Türkiye'ye yardım çağrısı yapıldı. Etiket altında paylaşım yapılan hesapların çoğunun FETÖ bağlantılı olması dikkat çekiyor.

Tuzağa dikkat! Türkiye'ye yardım çağrısında büyük şüphe

Etiketteki görsellerin kim tarafından hazırlanıp, servis edildiği merak konusu olurken, ülkedeki orman yangınlarının farklı boyuta taşınmasından endişe ediliyor.

Twitter üzerinden örgütlü ve organize bir şekilde başlatılan Türkiye'ye sözde yardım çağrısının yanlış verilerle binlerce hesaptan paylaşılmasına sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar bu tuzağa düşülmemesi çağrısında bulunuyor.

#STRONG TÜRKİYE ETİKETİ AÇILDI

Öte yandan sosyal medya üzerinden yürütülen bu organizasyona devlet yetkililerinden tepki gecikmedi. Sosyal iletişim platformlarında, anlık mesajlaşma gruplarında, forumlarda yayılan bilgilerin büyük çoğunluğunun yalan haber olduğuna dikkat çeken yetkililer, doğal afet durumunda yalan bilgi yayanların tuzağına düşülmemesi uyarısında bulundu. Sosyal medyada kaynağı belirsiz #helpTurkey kampanyasına karşı #StrongTürkiye etiketi açıldı.

Tuzağa dikkat! Türkiye'ye yardım çağrısında büyük şüphe ile ilgili etiketler Türkiye orman yangınları Türkiyeye yardım çağrısı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.