Tuz yerine defalarca 'kum' diyen İmamoğlu'nun gerçekten de kum verdiği iddia edildi!

İstanbul yoğun kar yağışının etkisiyle felaketi yaşarken günlerdir çözülemeyen sorunların nedeni merak ediliyor. Vatandaş 'İBB'de gerekli tedbirler alınmadı mı?' sorusunu yöneltirken İmamoğlu'nun tuz deposunda çektiği videoda tuz yerine defalarca 'kum' demesi dikkat çekti. 'Tuzu kum yaptık bugün.' diyen İmamoğlu'nun bu sözleri sonrası Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, canlı yayında İBB'nin karlı yollara tuz yerine kum verdiğini iddia etti.

İstanbul 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle çile yaşamaya devam ediyor.

Kimi yollar açılsa da 40 saattir aracıyla mahsur kalan vatandaşlar var. Durum böyle olunca megakentte tedbirlerin neden alınmadığı kafaları karıştıran sorular arasına girdi. Hatanın nerede olduğu merak edilirken İmamoğlu, tuz deposunda dikkat çeken bir video paylaştı. 

"TUZU KUM YAPTIK"

İBB'nin karla mücadelesini aktaran İmamoğlu, tuz yerine yayında defalarca 'kum' dedi. Bu hatasını ısrarla sürdüren İmamoğlu, bir süre sonra hatta ' Tuzu kum yaptık bugün.' ifadesini kullandı. 

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ise A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, İBB hakkında flaş bir iddiada bulundu.

Tuz yerine defalarca 'kum' diyen İmamoğlu'nun gerçekten de kum verdiği iddia edildi!

"İBB'NİN VERDİĞİ TUZ YOĞUN MİKTARDA KUM ORANINA SAHİP"

İBB'nin verdiği tuzun yolları bozduğunu, makinelere zarar verdiğini söyleyen Ahmet Cin, "Bize verdiği tuz, kaya tuzu olarak adlandırılıyor. Çok yoğun miktarda kum oranının yüksek olduğu bir tuz. Bize verilen tuzlar az miktarda kar eritiyor. Kalitesiz bir tuzla tuz dökümü yapıldığını zaman gerekli etkiyi göstermediğini maalesef görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ"

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, şu ifadeleri kullandı:

"Son iki günden beri yaşadıklarımız bizleri derinden üzdü. Buna rağmen elimizden gelen bütün gayreti göstermek suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili çabamızı ve desteklerimizi devam ettiriyoruz. Bugün de yine arazideyiz ve çalışmaları takip ediyoruz. Pendik olarak 51 ekiple, 475 personel ile 24 saat çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Tuz yerine defalarca 'kum' diyen İmamoğlu'nun gerçekten de kum verdiği iddia edildi! - Resim : 2

"DAHA ÖNCE TECRÜBE EDİLMİŞ OLAYLAR VAR"

Daha önce tecrübe edilmiş olaylar var. Bir hafta öncesinden Meteoroloji, burada kar ne zaman gelecek, ne yoğunlukta gelecek bunları bildiriyor. Bu bidlirimler yapıldıktan sonra İBB, AKOM'dan aldığı verileri ilçe belediyeler ile paylaşarak, koordinasyon sağlayarak tedbir almak zorundaydı, zaten alıyordu. O zamanlar çok iyi hatırlıyorum, köprü altlarında ve bölgenin sıkıntı doğacak olan yerlerde bununla ilgili araçlar hazır halde bekletirilirdi, gerekli müdahaleler yapılırdı. Tuzlama, küreme anında yapılırdı.

Tuz yerine defalarca 'kum' diyen İmamoğlu'nun gerçekten de kum verdiği iddia edildi! - Resim : 3

"TUZLAR DÖKÜLDÜĞÜNDE KOYU RENK OLDUĞUNU GÖRÜNCE ŞÜPHELENDİM"

Biz yıllardan beri büyükşehirden tuz alıyoruz. Bu yıl 5 bin ton istemimize rağmen bize bin 500 ton tuz verildi. Maalesef verilen bu tuzlarda da bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Bu tuzlar döküldüğünde, koyu renk olduğunu görünce arkadaşlara sordum; 'Nedir bu?' diye. Arkadaşların iddiası; önceki dönemlerde kullanılan tuzun şu anda başka bir versiyonunun kullanıldığı ile ilgili bir bilgi geldi. Bu bilgi neticesinde bir araştırmamızı yaptık.

Tuz yerine defalarca 'kum' diyen İmamoğlu'nun gerçekten de kum verdiği iddia edildi! ile ilgili etiketler Pendik İstanbul İBB İmamoğlu kum tuz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.