TÜVTÜRK araç muayene randevusu nasıl alınır? Muayene ücretleri ne kadar?

Araç muayene günlerinde ön plana çıkan TÜVTÜRK bir kez daha gündem oldu. Daha önceden pandemi nedeniyle araç muayenelerini yaptıramayanlar için süre ileri bir tarihe kadar uzatılmıştı. Peki, TÜVTÜRK araç muayene randevusu nasıl alınır? Detaylar haberimizde…

Araçlarını muayene yaptırmak isteyen vatandaşların pandemiye takılması sonrasında gittikleri TÜVTÜRK gündem oldu. Bakanlıktan daha önceden yapılan açıklamada normalleşme süreci akabinde araçlarını muayeneye götüren vatandaşların, muayene istasyonlarında yoğunluk oluşturmalarının önüne geçilmesi ve virüsün vatandaşlara olası etkisinin en aza indirilmesi amacıyla muayene süresinin uzatılması kararı alınmıştı.

TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK, sokağa çıkma kısıtı kapsamında olmayan araçlar için Türkiye'deki tüm istasyonlarının açık olduğunu ve araç muayene hizmetinin devam ettiğini duyurdu. Daha sonraki süreçte yoğunluktan etkilenmek istemeyenler şimdiden araç muayenesini yaptırabilir. Randevular 'tuvturk.com.tr' internet sitesi ve '0850 222 88 88' numaralı çağrı merkezinden 'ücretsiz' alınabiliyor.

TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Salgın nedeniyle Temmuz ayında yeniden başlayacak olan araç muayene istasyonlarının yaptıkları yeni zamlar sonrası, bir binek otomobilin muayene ücreti 410 liraya yükseldi.

2019 yılında muayene ücretleri, otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 377,60 lirayken otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 279,66 liraydı. Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde ise 142,78 lira olarak belirlenmişti.

 

TÜVTÜRK araç muayene randevusu nasıl alınır? Muayene ücretleri ne kadar? ile ilgili etiketler tüvtürk araç muayene Araç muayene ücretleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.