Tütüncüler eyleminde ambulansa yol verilmedi! Yolda doğan bebek ölümle pençeleşiyor

Adıyaman’da tütün üretici ve satıcıları eylem yapıp, yol kapattı. Eylemciler ambulansa yol vermeyince, hastayı köy yollarından hastaneye yetiştirmeye çalışan sağlık ekibi doğumu yolda yaptırdı. 6 aylık doğan bebek hastaneye zor yetiştirilirken, yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.

İki yıldan beri ertelenen ve 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu protesto eden Adıyaman’ın kıyılmış tütün üreticisi ve satıcıları sabah saatlerinde Adıyaman-Kahta karayolu 15. kilometresini trafiğe kapattı.

Araçlarla yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, Gerger ilçesinden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne riskli doğum hastası olan Ümmihan M.’yi (20), taşıyan ambulansın geçişine izin vermedi. Bu esnada bazı kişiler ambulansın içerisinde hastanın olup olmadığına bakmak için ambulans kapılarını açmak istedi.

Tütüncüler eyleminde ambulansa yol verilmedi! Yolda doğan bebek ölümle pençeleşiyor

Ambulansın geçişine izin verilmemesi ve geri gönderilmesi sonucu sağlık ekipleri hastayı biran önce hastaneye yetiştirmek adına köy yollarını kullanmaya başladı. Hasta, hastaneye varamadan köy yolunda ambulans içerisinde doğum yaptı.

Erken doğum yapan hastanın 6 aylık bebeği sağlık ekipleri tarafından güçlükle hastaneye yetiştirildi. Hastaneye getirilen 6 aylık bebek doktorlar tarafından yapılan bütün müdahaleler sonrasında yoğun bakım servisine alındı. Bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Tütüncüler eyleminde ambulansa yol verilmedi! Yolda doğan bebek ölümle pençeleşiyor - Resim : 2

Öte yandan kalp ameliyatı olacak olan yakını için hastaneye gitmeye çalışan bir aile ise kapalı olan yol nedeniyle araçlarıyla ilerleyemedi. Araçlarından inip yürüyerek Kahta’ya doğru ilerleyen aile burada bulunan kişilere tepki gösterdi.

İHA

Tütüncüler eyleminde ambulansa yol verilmedi! Yolda doğan bebek ölümle pençeleşiyor ile ilgili etiketler Adıyaman ambulans tütüncüler eylemi erken doğum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.