Tutuklandığı iddiaları gündeme gelmişti: Novak Djokovic serbest kaldı, ilk açıklamayı yaptı

Avustralya'nın aşı kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilme ve 3 yıl vize alamama tehlikesiyle karşılaşan Sırp tenisçi Novak Djokovic itirazının kabul edilmesi sonrası serbest kaldı. Saatlerdir tutulduğu avukatlık ofisinen siyah bir arabayla çıkan Djokovic'i çok sayıda hayranı karşıladı. Polis ekipleri Djokovic'in hayanlarını dağıtmakta çok zorlandı.

Sezonun ilk Grand Slam turnuvasına aşı olmadığı halde katılma hakkı kazanan dünya sıralamasının bir numarası Novak Djokovic, turnuvaya katılmak için Melbourne kentine geçtiğimiz günlerde gelmişti. Havalimanında gözaltına alınan Djokovic'in vizesi ise iptal edilmişti. Ancak Djokovic'in avukatları konuyu mahkemeye taşıyarak itiraz etti. Mahkeme ise Sırp tenisçinin itirazını kabul ederek vizesinin geri verilmesine karar verdi.

MAHKEMENİN KARARINA RAĞMEN SAATLERCE ÇIKAMADI

Mahkemenin kararına rağmen Djokovic'in avukatlarının bulunduğu ofisten saatlerce çıkamaması tartışmaları beraberinde getirdi. Sırp tenisçinin ailesi Djokovic'in tekrar tutuklandığını iddia ederken çok sayıda hayranı ise ofisin bulunduğu binanın etrafında toplandı.

Aradan geçen saatler gerginliği artırırken Sırp tenisçi siyah bir araba ile binadan uzaklaştı ve böylece tutuklandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Sırp tenisçinin hayranları büyük sevgi gösterisinde bulunurken polis ekipleri kalabalığı dağıtmakta zorlandı

VİZESİ YENİDEN İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

Mahkemenin kararı ve Novak Djokovic'in serbest kalmasına rağmen sürecin tersine dönebileceği belirtiliyor. Göçmenlik Bakanlığı'nın aşı olmayan Djokovic'in vizesini iptal etme yetkisi bulunurken bu yetkiyi kullanıp kullanmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Göçmen Bakanlığı'nın yetkisini kullanması durumunda Novak Djokovic 3 yıl vize alamayacak.

DOKOVİC AÇIKLAMA YAPTI

Mahkemenin kararı sonrası serbest kalan dünya sıralamasının 1 numarası Novak Djokovic'ten ilk açıklama geldi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda karardan ötürü mutlu olduğunu belirten Sırp raket şu ifadeleri kullandı:

"Yargıcın vize iptalimi bozduğu için memnunum ve minnettarım. Tüm olanlara rağmen kalıp rekabet etmek istiyorum. Buna odaklanmaya devam ediyorum. Harika taraftarların önünde sahip olduğumuz en önemli etkinliklerden birinde oynamak için buraya uçtum. Şimdilik daha fazlasını söyleyemem ama tüm bunlar boyunca yanımda olduğunuz ve güçlü kalmamı teşvik ettiğiniz için hepinize teşekkürler."

Tutuklandığı iddiaları gündeme gelmişti: Novak Djokovic serbest kaldı, ilk açıklamayı yaptı ile ilgili etiketler Avustralya Gözaltı mahkeme novak djokovic avustralya açık aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.