TUSKON'un PKK ile flörtü ortaya çıktı! PYD'lilerle görüşen işadamı kim?

FETÖ'nün işadamları yapılanması TUSKON'a yönelik operasyonda yakalanan mehmet Orhan Eriman'ın, Suriye'de Kürt kantonu kurmak isteyen PKK sempatizanıyla yaptığı görüşmeler ortaya çıktı

TUSKON’a ilişkin operasyonda firari İşadamı Mehmet Orhan Eriman geçtiğimiz günlerde yakalandı. Soruşturma kapsamında polis şüpheli işadamlarının telefon görüşmelerini, HTS kayıtlarını mercek altına aldı. Eriman’nın incelenen telefon kayıtlarında, PKK'lı Fahri Doğan Bato isimli bir şahısla konuştuğu tespit edilen görüşmenin içeriğinde “Suriye’nin dışında rahat bırakmıyorlar. Altında bir ülke kuracağız kendimize hepsi bu. Arapların var, Türklerin var bizim niye bir devletimiz olmasın" şeklinde skandal ifadeler çıktı. PKK’lı Bato konuşmalarında sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler savuruyor.

Öcalan kitabı bulundu

İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün operasyonunda, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllüoğlu gibi 187 isim hakkında yakalama kararı çıkarılırken, firari olan şüpheli Eriman 16 Eylül'de gözaltına alındı. Eriman’ın incelenen telefon görüşmelerinde, skandal tapeler ortaya çıktı. İfadesinde skandal görüşmeleri Fahri Doğan Bato isimli bir kişiyle yaptığını söyledi. Bunun üzerine polis Fahri Doğan Bato isimli şahsın Üsküdar’daki ofisine baskın düzenledi. Aramalarda PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a ait kitap, 1 dolar ve örgüte ait materyaller ele geçirilerek şüpheli gözaltına alındı.

'Kendimize ülke kuracağız'

İşte şüpheli Eriman’ın skandal telefon görüşmeleri:

M.O. Eriman: Valla tırmalıyoruz işte ne yapalım

F.D.Bato: Ne olacak böyle. Bütün Kürtleri katlediyor, diktatör bozuntusu. Suriye’nin dışında rahat bırakmıyorlar. Altında bir ülke kuracağız kendimize hepsi bu. Arapların var Türklerin var bizim niye bir devletimiz olmasın. PYD YPG'ye gideceğim. Orada emlak işi yapacağım. Kim olum ben lojistik destek veriyorum para yardımı yapıyorum herkes oraya gitse olur mu o zaman tüm faşistler askere gitsin o zaman mantık öyle olur mu yani. Mücadelemi burada da devam ettiririm.

M.O.Eriman: Güzel güzel. Konuşmalarda PKK'lı Bato sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok ağır hakaretler içeren sözler sarfediyor.

TUSKON'un PKK ile flörtü ortaya çıktı! PYD'lilerle görüşen işadamı kim? ile ilgili etiketler FETÖ PKK TUSKON
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.