TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten ABD'ye Brunson tepkisi!

AA Finans Masası'na konuk olan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecek, ABD'nin rahip Brunson ile ilgili olarak Türkiye'ye yönelttiği tepkilere tepki gösterdi. Bilecik, "ABD'nin Türkiye'ye verdiği mesajlar kati surette kabul edilebilir değil." dedi. Bilecik, PKK'nın anne ve çocuğunu katlettiği Hakkari saldırısı içinse "Bizleri derinden üzmüştür. Tüm iş dünyası olarak saldırıyı kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, AA Finans Masası canlı yayın konuğu oldu. 

ABD'nin FETÖ-PKK ile ilişkisi tespit edildiği gerekçesi ile 35 yıl hapis cezası ile yargılanan Rahip Brunson'u bahane ederek Türkiye'ye yöneltti yaptırım tehditlerini değerlendiren Bilecik, "ABD'nin Türkiye'ye verdiği mesajlar kati surette kabul edilebilir değil." diye konuştu. 

Başkan Bilecik, Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin patlayıcıyla düzenlediği saldırıda asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa'nın şehit olmasıyla ilgili olarak da "Bizleri derinden üzmüştür. Tüm iş dünyası olarak saldırıyı kınıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin en önemli özelliğinin hız olacağını düşündüğünü söyleyen Bilecik, Bakan Albayrak ile yaptıkları toplantıyla ilgili olarak da, "Sayın Bakan son derece önemli mesajlar verdi, samimi mesajlarından büyük memnuniyet duyduk" dedi. 

Faizlerin yüksek olmasının yatırım iştahını geride bıraktırdığını ifade eden TÜSİAD Başkanı, İş dünyası için en büyük sorunun, faiz ve döviz kurlarından çok enflasyon olduğunun altını çizdi. 

Ekonominin daha dengeli bir büyümeye ihtiyacı olduğunu belirten Bilecik, "Biz bu yıl büyümenin yüzde 4'lerin kati suretle altında olmayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Bilecek, Türkiye'de vergisel düzenlemelerin bir miktar karışık olduğunu savunarak, "Kökten bir vergi reformu çalışması gerekiyor. Daha sade ve basit olmalı" ifadesini kullandı. 

TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten ABD'ye Brunson tepkisi! ile ilgili etiketler tüsiad başkanı erol bilecik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.