TUSAŞ'tan Malezya ile dev işbirliği!

Kuala Lumpur Zirvesi 2019’a katılan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Malezya ile savunma sanayinde iş birliğinin artması için çalışmalar yürüttü. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil Kuala Lumpur Zirvesi 2019 kapsamında bulunduğu Malezya'da Başbakan Tun Dr. Mahathir Bin Muhammed ile buluştu.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Malezya Başbakanı Tun Dr. Mahathir Bin Muhammed ile bir araya gelerek işbirlikleri ve imza sonrası atılacak adımlar üzerine istişarede bulunduklarını söyledi.

Haber Aero’nun haberine göre, Anka İHA, Hürkuş ve T129 Atak helikopteri ile ilgili anlaşmanın yakında duyurulması bekleniliyor.

ANKA, ATAK VE HÜRKUŞ MALEZYA BAŞBAKANI İÇİN ÖZEL UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Geçen temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret edip çeşitli temaslar gerçekleştiren Malezya Başbakanı Mahathir Bin Muhammed, TUSAŞ’ta da incelemelerde bulunmuştu. Malezya Başbakanı’na ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil eşlik etmişti.

Türk savunma sanayisi şirketleri ile bir araya gelen Muhammed’e, Malezyalı ve Türk şirketleri arasında olası iş birliklerini kapsayan bir de sunum gerçekleştirilmişti.

Muhammed, ziyaretin son bölümünde Atak helikopteri, Hürkuş temel eğitim uçağı ve Anka insansız hava aracının uçuş gösterisini de izlemişti.

SSB BAŞKANI DEMİR İŞ BİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bu ziyaret sırasında SSB Başkanı İsmail Demir de savunma sanayii alanında imzalanan mutabakat metinlerine işaret ederek, daha somut adımlar atmayı umdukları söylemişti. Demir, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da geliştireceklerine, çok daha olumlu adımlar atacaklarına olan inancını 2019 yılının Temmuz ayında ifade etmişti.

Haberin detayları için tıklayın...

TUSAŞ'tan Malezya ile dev işbirliği! ile ilgili etiketler İsmail Demir TUSAŞ Malezya Temel Kotil Atak Helikopteri hürkuş ANKA İHA
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.