TUS sonuçları 2019! Sorgulama ekranı!

TUS sınav sonuçları! 24 Şubat tarihinde adaylar TUS'a girdiler. Tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların girdiği sınavın sonuçları ÖSYM takvimine göre bugün açıklanacak. 2019 1.dönem sınav sonuçları ile ilgili sorgulamalar başladı. TUS sonuçları ile ilgili detayları sizler için araştırdık .

TUS sınav sonuçları! Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin düzenlendiği TUS VE STS sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar bugün açıklanacak. Ancak henüz TUS'un saat kaçta açıklanacağı ile ilgili bir açıklama bulunmuyor. Peki TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

2019 TUS VE STS TIP DOKTORLUĞU 1. DÖNEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TUS VE STS 1.dönem sınav sonuçları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin takvimine göre bugün açıklanacak. Sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ile ilgili net bir açıklama yapılmadı.

TUS SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ZAMAN BURAYA TIKLAYARAK ERİŞİM SAĞLAYABİLİRSİNİZ!

TUS sonuçları 2019! Sorgulama ekranı!

 TUS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TUS çoktan seçmeli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Sorulara verilen doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı bir şekilde toplanmaktadır.

Daha sonra ise doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan oluşturuluyor.

Ham puanların hesaplaması için her test için  ayrı bir şekilde standart sapmasında 10 ortalamasında ise 50 puanlara dönüştürülüyor.

Ağırlık kat sayıları kullanılarak

Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (K),
Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T)
Aynı zamanda talep eden adaylara Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı (A) hesaplanacaktır.

TUS NEDİR?

TUS sonuçlarının açıklanması beklenen bu günde TUS'un ne olduğu araştırılmaya başlandı.

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY),Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

TUS sonuçları 2019! Sorgulama ekranı! ile ilgili etiketler 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.