Turuncu Uyarı Nedir? Turuncu alarm hangi illere verildi? Turuncu kod uyarısı nedir?

Turuncu uyarı nedir? Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi'nde bazı iller için turuncu uyarı alarmı verdi. Birçok kişi turuncu alarmın ne demek olduğunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. MeteoUYARI sistemiyle verilen turuncu alarm'ın ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki, Turuncu uyarı nedir? Turuncu uyarı ne anlama geliyor? Turuncu kod uyarısı nedir? Detaylar haberimizde...

Turuncu Uyarı Nedir? MGM tarafından bazı iller için turuncu alarm verildi. MeteoUYARI sistemiyle Meteoroloji tarafından yapılan turuncu uyarı hasar ve kayıpların oluşması muhtemel anlamına gelmektedir. Turuncu alarm uyarısı "tehlikeli durum"larda kullanılmaktadır. Birçok kişi turuncu alarmın ne demek olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Turuncu uyarı nedir? Turuncu uyarı ne anlama geliyor? Turuncu kod uyarısı nedir? Detaylar haberimizde...

Turuncu alarm… Meteoroloji bu illeri saat vererek uyardı - Güncel ...

TURUNCU UYARI NEDİR?

MeteoUyarı uygulamasında kullanılan renklerin anlamları şöyle:

KIRMIZI RENK: Kırmızı, havayla ilgili "çok tehlikeli durum"un olduğunu gösteriyor. Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edildiğinde bu renkle uyarı yapılıyor. Haritada kırmızı rengin olduğu yerde büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit edecek nitelikte kabul ediliyor. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin bu durumda sıklıkla takip edilmesi önem taşıyor.

TURUNCU RENK: Turuncu, havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

SARI RENK: Sarı, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

YEŞİL RENK: Yeşil ile belirtilen yerde uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadisenin tahmin edilmediği anlaşılıyor.

TURUNCU ALARM HANGİ İLLERE VERİLDİ?

Meteoroloji, Bursa ve çevre illerde kuvvetli yağış beklendiğini açıklayıp bu gece 01.00'dan yarın gece 23.59'a kadar geçerli olmak üzere 'turuncu uyarı' yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara’nın batısı (Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli) ile zamanla İç Ege’de (Manisa, İzmir ve Aydın’ın iç kesimleri, Kütahya ve Uşak) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

METOUYARI NE DEMEK?

MGM’nin hazırlayıp yetkili kişiler ile paylaştığı uyarılar, MeteoUYARI sistemine uyarlanmıştır. Bu sayede uyarıların daha iyi anlaşılması sağlanacaktır. Uyarı seviyeleri ve renkler, meteorolojik hadisenin şiddeti, görülme sıklığı, etki alanı ve süresi dikkate alınarak belirlenir.

Turuncu Uyarı Nedir? Turuncu alarm hangi illere verildi? Turuncu kod uyarısı nedir? ile ilgili etiketler Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarı Sağanak Yağış 3 Mayıs 2020 turuncu alarm
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.