Turuncu listedeki terörist Yahya Atmaca öldürüldü

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 24 Haziran‘da Tunceli Ovacık kırsalında etkisiz hale getirilen teröristin turuncu listeden aranan Savaş Fırat kod adlı Yahya Atmaca olduğu belirtildi.

İç güvenlik operasyonları kapsamında; 24 Haziran'da Tunceli Ovacık kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve jandarma komando birliklerince gerçekleştirilen operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristlerinden birinin; sözde Dersim eyaleti batı cephe gücünde tim komutanı olarak faaliyet yürüten ve terörden arananlarda 1 milyon TL'ye kadar ödülle "TURUNCU" listede yer alan Savaş Fırat kod adlı Yahya Atmaca olduğu tespit edildi.

Turuncu listedeki terörist Yahya Atmaca öldürüldü

Teröristin, 2011 yılında Tunceli'deki bir halı sahada polislere yönelik gerçekleştirilen ve 1 polis memuru ile eşinin şehit edildiği saldırının faillerinden olduğu, bunun yanı sıra birçok eylemin planlayıcıları arasında bulunduğu belirlendi.

Turuncu listedeki terörist Yahya Atmaca öldürüldü ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Operasyon Ovacık Yahya Atmaca turuncu liste
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.